Na testování v Sebringu míří 34 aut, prototypy DPi budou muset zpomalit

iM3, 17. února 2017, 07:31 Google+

Ve dnech 23.–24. února se na floridském okruhu Sebring uskuteční kolektivní testování před tradiční březnovou dvanáctihodinovkou americké série IMSA SportsCar Championship. Po úvodním podniku v Daytoně však organizátoři dospěli k tomu, že budou muset zpomalit vítězné prototypy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cadillac DPi-V.R.

Cadillac DPi-V.R. | foto: Cadillac

Sdílejte článek

Nová generace závodních prototypů jménem DPi dominovala čtyřiadvacetihodinovce v Daytoně, zatímco tradiční vozy LMP2 na tyto speciály ztrácely. Aby byla hlavní kategorie prototypů vyrovnaná, IMSA využila svých tradičních nástrojů v rámci vyrovnání výkonnosti – tzv. Balance of Performance.

Vítězný Cadillac DPi-V.R bude mít větší restriktor motoru a o sedm litrů menší kapacitu nádrže. Zároveň byl zmenšen restriktor tankovací hadice, což potkalo i Nissan a většinu týmů s prototypem LMP2. Menší sílu turba budou mít Mazda a Nissan.

O část turboefektu přišlo i BMW M6 v kategorii GTLM, které však dostalo desetikilovou úlevu v celkové váze. S váhou se velmi experimentovalo v kategorii GTD, kde Acura zhubla o 20 kg, zatímco vozy Ferrari 488 a Lexus RC F přibraly 10 kg. Lexus bude mít mimo jiné společně s Lamborghini Huracan větší restriktory motoru.

Efekt těchto změn bude k vidění během kolektivních testů v Sebringu, kam je přihlášeno 34 závodních speciálů. V kategorii P se představí deset prototypů, naopak v PC se ukáže jediná ORECA FLM09, což je důsledek historicky poslední sezony této kategorie. V GTLM budou všichni zástupci letošní sezony – Corvette, BMW, Ferrari, Ford a Porsche. Patnáctičlenné pole bude mít kategorie GTD.

Seznam přihlášených na kolektivní testy ZDE

Vytisknout

Diskuze: Na testování v Sebringu míří 34 aut, prototypy DPi budou muset zpomalit

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Rinaldi Racing

Rinaldi Racing bude opět bojovat o nejvyšší příčky v Blancpain GT

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud