Cíle Raphaela Matose? Dvě vítězství

iM3, 15. března 2009, 21:25 Google+

Za posledních šest let vyhrál čtyři šampionáty, nyní se dostal na nejvyšší metu - sérii IndyCar - kde po celý rok bude usilovat o co nejlepší výsledky; a pomýšlí i na prvenství. To je Brazilec Raphael Matos.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Matos, Raphael

Matos, Raphael | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Matos je čtvrtým nováčkem ve startovním poli. Premiéru si odbudou i Stanton Barret, Mike Conway a Robert Doornbos. Sedmadvacetiletý Matos vyhrál v roce 2007 sérii Champ Car Atlantic, ale než aby investoval vlastní peníze do kokpitu v Champ Car, odešel do juniorky IndyLights, kde dominoval a pro letošní sezónu získal místo u zkušené stáje Luczo Dragon Racing.

„Na klasických okruzích jsem byl úspěšný, takže je jen otázkou času, když s týmem srostu. Naším cílem je vyhrát dva závody. Budeme bojovat o šampionát, ale musíme se nejprve učit, postavit základy. Jsme tým s jedním vozem, což přináší výhody i nevýhody,“ popisoval Matos.

Nováček Matos usedne do kokpitu velmi brzy, za týden ho čekají oficiální testy IndyCar a první víkend v dubnu ostrá zkouška na okruhu v St. Petersburgu. Začátek sezóny se blíží. „Pečlivě se připravujeme, abychom maximálně využili potenciál vozu,“ zakončil Brazilec.
Vytisknout

Diskuze: Cíle Raphaela Matose? Dvě vítězství

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Winkelhock, Markus

Winkelhock: Lepší roční auto než nic

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud