Gil de Ferran spojil síly s Luczo Dragon

iM3, 17. února 2010, 17:12 Google+

Gil de Ferran se nakonec zapojí do světa IndyCar. Původní plány vlastního týmu musel uložit k ledu, nesehnal totiž dostatečné množství financí, proto se dal dohromady s fungujícím týmem Luczo Dragon Racing, kde zastane funkci spolumajitele a řídícího pracovníka.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
de Ferran, Gil

de Ferran, Gil | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Gil de Ferran v průběhu roku 2009 oznámil, že hodlá vstoupit s vlastním týmem do IndyCar, ale postupem času tvrdě narazil, potencionální sponzoři neměli o financování týmu zájem. Vítěz Indianapolis 500 z roku 2003 všechny ujišťoval, že se nadále snaží nějakým způsobem angažovat v IndyCar. Nejčastěji se mluvilo o spojení se stávajícím týmem. Tím se nyní stal Luczo Dragon Racing.

Spolumajitelé Jay Penske a Steve Luczo přijali de Ferrana s otevřenou náručí. Jejich mladičký tým teprve loni absolvoval kompletní sezónu s nováčkem Raphaelem Matosem, za výsledky se však na konci sezóny nemuseli stydět. „S Gilem jsme nějakou dobu hovořili a cítíme, že jde o perfektní příležitost spojit naše prostředky a znalosti,“ uvedl Luczo.

Steve Luczo tím má namysli především jeho zkušenosti s řízením týmu. Brazilec si prošel formulí 1 a poslední dva roky řídil vlastní stáj Ferran Motorsports v sérii ALMS, zároveň za svůj tým i závodil.

„Gil a já se známe deset let od doby, co začal závodit za stáj mého otce,“ vzpomínal Jay Penske. Stáj Luczo Dragon Racing byla založena v roce 2007 speciálně pro závod Indianapolis 500, za volant se tehdy posadil Ryan Briscoe, který dojel na výborném pátém místě. Následující rok řídil žlutočerný monopost Tomas Scheckter a i v omezeném závodním programu dokázal zapůsobit. V roce 2009 si stáj ve své první kompletní sezóně nevedla vůbec špatně, Raphael Matos dokonce získal titul nováčka roku.
Vytisknout

Diskuze: Gil de Ferran spojil síly s Luczo Dragon

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Viso, Ernesto

E. J. Viso pravděpodobně zakotví u KV Racing

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud