Gil de Ferran se nevzdává

iM3, 23. prosince 2009, 09:56 Google+

Na začátku roku 2009 řekl, že by rád nasadil vůz do závodu Indianapolis 500, v závěru sezóny změnil názor a přišel s úmyslem vstupu do celého šampionátu. Od té doby žádnou další informaci neposkytl, Gil de Ferran a jeho potencionální účast v IndyCar je zahalena rouškou tajemství.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Moraes, Mario

Moraes, Mario | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

V průběhu sezóny jsme mohli několikrát číst, že onen tým či ona organizace pomýšlí na vstup do IndyCar, ale tyto informace měly ve většině případů jepičí život. S definitivní určitostí můžeme akorát potvrdit, že nováčkem v příští sezóně bude FAZZT Racing Team s Alexem Taglianim. Monoposty a veškeré vybavení bylo odkoupeno od Martyho Rotha.

FAZZT Racing Team pravidelně aktualizuje novinky na oficiální stránkách, naopak Gil de Ferran zůstává v ústraní. Teprve nyní promluvil, i když s ničím přesnějším nepřišel. „Tvrdě pracujeme na tom, abychom týmu de Ferran Motorsports zajistili budoucnost,“ uvedl dvojnásobný šampión CART.

„Cílem je vstup do IndyCar,“ upřesnil. Nicméně jednoduché to mít nebude, nákup materiálu je nákladný. Z toho vyplívá možnost spolupráce se stávajícím týmem. Mluvilo se o spojení s Vision Racing, který usilovně hledá peníze. V úvahu přichází i Conquest Racing, Eric Bachelart nedávno uvedl, podobně jako nyní de Ferran, že usilovně pracuje na možnostech pro rok 2010. Pak je tu ještě třetí možnost – Rahal Letterman Racing. Tým má veškeré vybavení, ale chybí mu peníze.

„Své lidi stále zaměstnávám, hledíme do roku 2010, ale v současné době nejsem v pozici, kdy bych mohl vydat nějaké specifické prohlášení. Naši zaměstnanci jsou neustále informováni o situaci.“

Takže shrnuto a podtrženo, projekt Gilla de Ferrana neumřel, stále žije a vítěz Indianapolis 500 usiluje o vstup.

Vytisknout

Diskuze: Gil de Ferran se nevzdává

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Herta, Bryan

Bryan Herta chce zkusit Indianapolis 500

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud