Bryan Herta chce zkusit Indianapolis 500

iM3, 23. prosince 2009, 09:53 Google+

Bývalý pilot série IndyCar Bryan Herta pomýšlí na účast v nadcházejícím ročníku Indianapolis 500. Do slavného závodu by ale nenastoupil coby jezdec, ale majitel týmu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Herta, Bryan

Herta, Bryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Američan Herta zformoval na začátku letošního roku tým Bryan Herta Autosport a pravidelně se zúčastňoval závodů série Indy Lights. Celou dobu spolupracoval s týmem Vision Racing. Jejich cesty se ale po sezóně rozešly. Bryan Herta se osamostatnil a přestěhoval do nových prostor v Indianapolis, které několik let využíval tým Fernandez Racing.

Bryan Herta s kolegou spolumajitelem Stevem Neweyem berou Indianapolis 500 vážně, přihlášku podali dokonce už letos, ale z důvodu nedostatku financí program ztroskotal.

„Stěhování do nových prostor je logickým krokem k rozšíření našich možností,“ uvedl Newey. „Těším se na rok 2010, chceme být konkurenceschopní.“

A jaké jsou tedy plány na příští sezónu? „Budeme závodit v seriálu IndyLights a zkusíme nasadit jeden vůz do závodu Indianapolis 500.“

Barvy stáje Bryan Herta Autosport hájil v letošní sezóně Daniel Herrington, v konečném pořadí šampionátu skončil na sedmém místě s jedním vítězstvím na kontě.

Vytisknout

Diskuze: Bryan Herta chce zkusit Indianapolis 500

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge/Charouz J./Mücke

Vzdá Aston Martin sezonu 2010?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud