Rozhovor s Bryanem Hertou

ar1, 4. února 2006, 13:43 Google+

Bryan Herta byl v průběhu zimní přestávky jedním z nejaktivnějších jezdců seriálu IndyCar Series.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Herta, Bryan

Herta, Bryan | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Bryan už absolvoval v lednu s týmem Andretti Green Racing první testy ve Phoenixu, kde pořádně provětral vozu č. 7 XM Satellite Radio Dallara/Honda/Firestone všechna "pérka". Herta letos odstartuje už svojí třetí sezonu s týmem Andretti Green Racing a rád by attackoval po odchodu Wheldona ke konkurenci ty nejvyšší pozice v šampionátu.

V listopadu si dokonce odskočil na dva závody seriálu A1 Grand Prix, kde hájil národní barvy týmu USA. Opět by se v rámci tohoto šampionátu mohl vrátit za volant vozu USA v březnu, kdy se pojede podnik v Laguna Seca.

V lednovém Open testu ve Phoenixu obsadil ve druhém dni čtvrtou pozici a o minulém víkendu společně s vítězem 500 mil Indianapolisu z roku 2004 Buddy Ricem, Robem Finlayem a Michaelem Valiantem absolvovali společně s týmem Finlay Motorsports 44. ročník Rolex 24 v Daytoně. Tým startoval s prototypem, se kterým obsadili celkově 11. pozici.

Herta nedávno hovořil o svých plánech v týmu Andretti Green Racing a také o plánech jeho nového kolegy Marca Andrettiho:

Opět budete startovat v týmu Andretti Green Racing s vozem číslo 7. Věříte, že budete letos favoritem v boji o titul?
Náš tým je nyní nejlepším ve startovním poli. Jsem šťastný, že jsem zpět u týmu. Většina jezdců by si přálo být u tohoto týmu. Jsem jeden z těch šťastnějších, komu se toto splnilo. Opravdu se velmi těším na novou sezonu. Letošní rok sním o tom, abych byl úspěšný. Moje cíle směřují trochu výš. Mým cílem je bojovat o přední místa s Tonym (Kanaanem) a Dariem (Franchittim) a věřím, že se mezi ně dostanu.

Je o vás dobře známo, že jste si společně s Dariem a Tonym dělali žerty na adresu Dana Wheldona, když v roce 2003 vstoupil do šampionátu. Plánujete něco na nového kolegu Marca Andrettiho?
Ještě jsem na něj nic nevymyslel, ale jisté žerty jsou přece součástí součástí v nováčkově smlouvě :-) Myslím, že vše co se děje v týmu je čistě ve sportovním duchu. Možná je to ode mně dost špatné, ale musíte se soustředit především na sebe.

Rozhodl jste se zazávodit si i mimo sezonu. Proč?
V IRL nyní platí omezení testování, což je výhodné pro vlastníky týmů, kteří nemusejí tolik investovat do testů. Na druhou stranu, to není dobré pro jezdce, kteří mají dlouhou pauzu. V listopadu jsem měl příležitost si zajezdit v seriálu A1 Grand Prix za USA, což jsem přivítal. A doufám, že bude ještě příležitost později. Je to příležitost, jak zůstat připraven, což je dobré nakonec i pro IRL. Je to velmi zajímavý šampionát a prožil jsem zde mnoho zájímavých zážitků.

Jak jste se dostal k A1 Grand Prix? V týmu jezdil i Scott Speed... Kdo organizuje jezdce v týmu?
Byl jsem v jednání už od srpna s Rickem Weidingerem, který vlastní licenci na U.S. tým. Bavili jsme se spolu o tom, jak bych se případně mohl zapojit a zda by bylo možné se v některých závoděch prosadit. Nakonec jsme došli k dohodě, že odjedu dva závody v listopadu a možná nějaké na jaře. Pro mě bylo dobré si v zimě někde zazávodit. Nechci ale moc cestovat, což by bylo náročné. Proto je mým dalším cílem jet s vozem týmu USA na jaře, kdy se šampionát přesune na okruh v Laguna Seca.

Jak je pro vás důležité vyhrát pro USA závod v Laguna Seca, kde jste v minulosti měl mnoho úspěšných závodů?
Už jsem tam dlouho nejel a tento závod vzbudil ve mne pozornost. Velmi rád bych se tam chtěl vrátit na trať. Tuto trať miluji. Zapsala se do mojí osobní historie.

Foto: IndyCar Media

Vytisknout

Diskuze: Rozhovor s Bryanem Hertou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Jedničkou FMS International Luca Filippi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud