IMSA: Tým WRT nemá konkurenci, tentokrát vyhrál z posledního místa na startu

iMotorSport.cz, 4. června 2017, 09:26 Google+

V pořadí pátý závod americké série IMSA SportsCar Championship na ostrově Belle Isle v Detroitu se stal kořistí bratrů Taylorových, kteří v kategorii prototypů startovali z posledního místa. Mezi vozy GTD zaznamenal historické vítězství vůz Acura.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wayne Taylor Racing

Wayne Taylor Racing | foto: Cadillac

Sdílejte článek

Text: Aleš Sirný

Havárie v kvalifikaci znamenala pro Rickyho Taylora start z posledního místa. Na městském okruhu se však postupně posouval dopředu a před střídáním se s černým prototypem Cadillac DPi.V.R propracoval na páté místo. Poté za volant usedl Jordan Taylor a zajížděl sérií nejrychlejších časů. Každým kolem se přibližoval vedoucímu Danu Cameronovi s cadillakem týmu Action Express. Cameron zůstával na dráze co nejdéle a k mechanikům zajel jen na krátkou zastávku k doplnění paliva. Jeho náskok před Taylorem byl však příliš malý a tým WRT mohl slavit páté vítězství z letošních pěti startů.

Dane Cameron a Eric Curran se museli spokojit s druhým místem s pětisekundovou ztrátou. Na třetím místě skončil Tom Long a Joel Miller s Mazdou DPi. Pro japonskou značku je to druhé pódiové umístění v roce.

Kategorie PC měla na startu jen tři prototypy, takže kdo dojel, měl v kapse pohár. Ten největší si z Detroitu odváží Pato O´Ward a James French z týmu Performance Motorsport. Tomy Drissi a Bruno Junqueira skončili druzí a třetí místo obsadili jejich týmový kolegové Ryan Lewis a Don Yount z BAR1 Motorsport.

Mezi vozy GT3 v kategorii GTD se na čele po zastávkách v boxech usadil vůz Acura NSX GT3 řízený dvojicí Andy Lally a Katherine Legge. Tovární tým Michaela Shanka měnil při zastávkách v boxech jen dvě pneumatiky a ušetřený čas posunul střídajícího Lallyho do vedení, kde zůstal až do konce. Neustále na něj však dorážel Alessandro Balzan, který vystřídal Christinu Nielsen. Červené Ferrari 488 si však s vedoucí acurou neporadilo a v cíli byl mezi nimi rozdíl 2,4 sekundy. Na třetím místě dojel Madison Snow a Bryan Sellers s Lamborghini Huracan. Problémy potkaly lídry průběžného pořadí. Ben Keating nedobrzdil v zatáčce a tvrdě narazil do betonové zdí. S poškozeným mercedesem dojel k mechanikům, ale nakonec musel odstoupit.

Výsledky závodu

Vytisknout

Diskuze: IMSA: Tým WRT nemá konkurenci, tentokrát vyhrál z posledního místa na startu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Prototyp LMP1 soukromého týmu ByKolles racing s posádkou Olever Webb, James Rossiter, Dominik Kraihamer

WEC: ByKolles nepojede celou sezónu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud