Bývalý testovací jezdec Williamsu F1 Alex Lynn našel uplatnění v zámoří

iM3, 10. února 2017, 07:24 Google+

Alex Lynn nahradí do závodnického důchodu odcházejícího Maxe Angelelliho. Britský pilot se stane vytrvalostní posilou týmu Wayne Taylor Racing v americké sérii IMSA SportsCar Championship.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Alex Lynn

Alex Lynn | foto: Adrenal Media

Sdílejte článek

Třiadvacetiletý Lynn se připojí k bratrské posádce, kterou tvoří Ricky a Jordan Taylorovi. Tato dvojice hájí barvy týmu svého otce Wayna, jenž nasazuje nový prototyp Cadillac DPi-V.R v kompletní sezoně IMSA SportsCar Championship.

V rámci šampionátu je vypsán vytrvalostní pohár, zahrnující uplynulou čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně, 12h v Sebringu, šestihodinovku ve Watkins Glen a finále Petit Le Mans.

V Daytoně se u Wayne Taylor Racing představili vedle Rickyho a Jordana i Jeff Gordon a veterán Max Angelelli, který se po letech v motorsportu rozhodl ukončit kariéru. Itala pak v Sebringu a Petit Le Mans nahradí Alex Lynn.

Alex Lynn má za sebou řadu úspěchů. V roce 2014 vyhrál sérii GP3 a po přestoupení GP2 dosáhl na pět vítězství a řadu pole-position. Zastával i funkci testovacího pilota týmů Lotus a Williams. Loni odjel poslední tři závody FIA WEC za tým Manor v kategorii LMP2 a s podobnou technikou bude závodit i letos v IMSA. Kromě prototypů čeká na Lynna i formule E za tým DS Virgin Racing a 24h na Nürburgringu za tým BMW.

Vytisknout

Diskuze: Bývalý testovací jezdec Williamsu F1 Alex Lynn našel uplatnění v zámoří

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

McLaren 650S GT3, 24h Spa 2016

LE MANS: Nový ředitel McLarenu by chtěl vrátit značku do Le Mans

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud