IMSA: V Sebringu uvidíme více než čtyři desítky vozů, Cadillac znovu zpomaluje

iMotorSport.cz, 9. března 2017, 07:43 Google+

Již příští víkend se na floridském okruhu Sebring uskuteční druhý podnik amerického seriálu IMSA SportsCar Championship. K dvanáctihodinovému závodu je přihlášeno 46 vozů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Cadillac DPi-V.R.

Cadillac DPi-V.R. | foto: Cadillac

Sdílejte článek

Dominující prototypy Cadillac, které vyhrály čtyřiadvacetihodinovku v Daytoně a udávaly tempo všem kolektivních testů, budou znovu pomalejší. Otázkou je, zdali to bude stačit. Tři Cadillaky nasazují týmy Action Express Racing (po dvou vozech) a Wayne Taylor Racing, ty budou muset před Sebringem přidat dvacetikilové závaží a zredukovat restriktor motorů o dalších 0,6 mm. 

Současné lídry šampionátu se v kategorii prototypů pokusí potrápit dalším osm vozů. Ze zástupců nové generace prototypů DPi se v Sebringu představí dva Nissany DPi týmu ESM a dvě Mazdy. Zbytek startovního pole nasadí stroje splňující světová pravidla LMP2. S ORECOU nastoupí Rebellion Racing a JDC-Miller Motorsport, Ligier uvidíme v podání týmu PR1/Mathiasen Motorsport a Multimatic/Riley nasadí tým VisitFlorida Racing.

Celkově se tak v hlavní kategorii představí jedenáct vozů. V další prototypové kategorii PC zatím figurují čtyři modely ORECA FLM09. Derniéra těchto vozů bude po celý rok provázena slabou účastí a lze předpokládat, že na dalších závodech bude jejich počet ještě nižší.

Zárukou kvalitního závodění bude desetičlenná kategorie GTLM. Z Daytony vítězný Ford měl původně startovat už jen v dvoučlenném složení, nakonec ale z Británie dorazí ještě jeden model GT, jehož hlavním programem letošního roku bude Mistrovství světa vytrvalostních závodů.

V GTLM samozřejmě nebudou chybět tovární vozy Corvette, Porsche, BMW a o jediné Ferrari 488 GTE se postará tým Risi Competizione.

Tradičně nejpočetnější kategorié je GTD. Rovných 21 vozů specifikace GT3 se bude přetahovat o vítězství v legendární dvanáctihodinovce. Startovní pole je opravdu rozmanité a na hrbolaté, z části betonové dráze se budou prohánět speciály značek Lamborghini, Lexus, Audi, Porsche, Mercedes, Ferrari, Acura nebo BMW.

Dvanáctihodinovka v Sebringu je součástí čtyřdílného vytrvalostního poháru. Startovat se bude v sobotu 18. března v 16:40 SEČ.

Kompletní startovní listinu najdete ZDE

Vytisknout

Diskuze: IMSA: V Sebringu uvidíme více než čtyři desítky vozů, Cadillac znovu zpomaluje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Octavia Cup, Most 2016

Prohlášení společnosti Autodrom Most k „protihlukové“ vyhlášce města Mostu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud