Opel na cestě zpět do DTM?

iM2, 29. července 2010, 08:57 Google+

Opel by se údajně rád vrátil do DTM! Vozem, ze kterého by nový závodní stoj vycházel, by měla být Insignia. Vedení značky by se mělo rozhodnout v nejbližších dvou měsících.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fässler, Marcel

Fässler, Marcel | foto: Marek FELT eWRC.CZ

Sdílejte článek

Poté, co BMW oznámilo svůj návrat do DTM, tak se zdá, že bychom mohli uvítat zpět i Opel. Koncept závodního vozu už údajně vznikl na jaře tohoto roku. Značka by chtěla do DTM nasadit svoji vlajkovou loď, model Insignia. Informoval o tom odborný server „Motorsport aktuell“.

„Motorsport je u nás na pořadu dne. Rozhodnout bychom se měli v nadcházejících dvou měsících,“ prohlásil k danému tématu mluvčí Opelu, Volker Brien.

Možná se ptáte, jakto že se Opel rozhodl opět otočit k DTM čelem, vždyť teprve před pěti lety odešel. Tím důvodem by měl být Nick Reilly, který dříve působil u Jaguaru. Ten se stal šéfem koncernu GM, pod který spadá mimo jiné i Opel. Pan Reilly je velkým fanouškem motorsportu. Právě on stojí za projektem Chevroletu ve FIA WTCC.


Asi nejvážnějším kandidátem na vstup do DTM byl Lexus

Od sezony 2005, po které skončil v DTM Opel, jsou v sérii pouze dvě značky: Audi a Mercedes. Nejenom fanoušci, ale i obě německé značky by rozšíření konkurence jen uvítaly. V minulosti se už spekulovalo například o Citroënu, Lexusu (ten už měl postavený i závodní prototyp), Infiniti nebo třeba Jaguaru jako o možných nových značkách. Zatím si bohužel žádná z nich cestu do DTM nenašla.

Už v roce 2012 se chystá na návrat BMW, v té době už budou nové stabilní technické regule. Doufejme tedy, že za dva roky budeme moci v DTM uvítat společně s BMW i Opel.
Vytisknout

Diskuze: Opel na cestě zpět do DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Abraham bude prvním Čechem v MotoGP

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud