Abraham bude prvním Čechem v MotoGP

iMotorSport.cz / mediafax, 29. července 2010, 00:04 Google+

Český motocyklový závodník Karel Abraham bude v příští sezoně startovat jako první Čech v královské třídě MotoGP, v níž bude jezdit na stroji Ducati. Informaci ve středu agentuře Mediafax potvrdil jezdcův otec Karel Abraham starší.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.moto365.cz

Sdílejte článek

"Od příští sezony bude Karel startovat v kubatuře MotoGP. Smlouva je podepsaná na rok s roční opcí," uvedl Karel Abraham starší. Další podrobnosti však po podpisu kontraktu nesdělil. "Po dohodě s Ducati oznámíme další informace před Velkou cenou České republiky v Brně," dodal Abraham, který je šéfem týmu Cardion AB Motoracing.

Jeho dvacetiletý syn startující v letošní sezoně v závodech mistrovství světa ve třídě Moto2 se na Masarykově okruhu v Brně představí v neděli 15. srpna.

Abraham si poprvé vyzkoušel motocykl Ducati Desmosedici začátkem července, kdy absolvoval test na více než sto kol s továrním strojem. Nyní po uzavření smlouvy s italským výrobcem motocyklů Ducati se stane prvním českým závodníkem, který bude startovat v nejsilnější kubatuře světového šampionátu. Díky tomu bude moci pravidelně měřit síly se svým sportovním vzorem. Tím je devítinásobný šampion Valentino Rossi z Itálie, který však jezdí s Yamahou.

Rodák z Brna absolvoval první závod mistrovství světa 10. dubna 2005 na okruhu v Jerezu při Velké ceně Španělska, kde soutěžil ve třídě do 125 ccm. Od roku 2007 startoval v kubatuře do 250 ccm, kterou od letošní sezony nahradila kategorie Moto2. V nově vzniklé třídě panuje konkurence více než čtyř desítek jezdců a Abraham se postupně zlepšuje. Díky čtvrtému a pátému místu z posledních dvou závodů se posunul v celkovém pořadí na 14. příčku.

Vytisknout

Diskuze: Abraham bude prvním Čechem v MotoGP

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Jorge Lorenzo vítězí v Laguna Seca

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud