Kvalifikace pro Fässlera

iAdam, 4. října 2008, 18:38 Google+

NOGARO - KVALIFIKACE; Čtvrtá letošní pole position pro Fässlera, první v GT2 pro Westbrooka. Tomáš Enge na startu se zcela novým vozem!

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fassler/Gollin/Hezemans/Deletraz

Fassler/Gollin/Hezemans/Deletraz | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Letošní čtvrtou pole position si zajistil Marcel Fässler z týmu Carsport v kvalifikaci pro osmý závod letošního ročníku FIA GT ve francouzském Nogaru. Tento Švýcar, který se o svůj vůz Corvette dělí s další Švýcarem Jean-Denisem Deletrazem, dokázal zajet kolo v čase 1:23.703, čímž překonal loňskou pole position o pouhých 60 tisícin sekundy. O první startovní řadu se bude zítra dělit s vozem Saleen S7-R stáje Larbre Competition. Ten se opět vrací do šampionátu po vážné nehodě při warm upu ve Spa. Greg Franchi s tímto vozem dnes dosáhl času 1:23.810. Třetí startovní pozici si dnes s dalším Corvette vyjel časem 1:23.996 Christophe Bouchut.

Své první pole position v šampionátu se ve třídě GT2 dočkal Richard Westbrook se svým Porsche 997 GT3. Druhé v pořadí GT2 bude startovat Ferrari týmu AF Corse s Christianem Montanarim za volantem. Následuje další Ferrari od CR Scuderie pilotované Timem Mullenem.

Za zmínku, která bude určitě zajímat především českého fanouška, stojí start Tomáše Engeho. Ten na tomto podniku přiveze poprvé na start zbrusu novou zbraň továrny Aston Matrin - V8 Vantage GT2. „Vantage je něco jako moje dítě. Jako tovární pilot stáje Aston Martin Racing jsem od začátku u jeho vývoje,“ popsal jezdec svůj osobní vztah k tomuto vozu. Uvidíme, jak se mu v závodě povede. Po kvalifikaci mu patří 11. místo mezi GT2. Zbývá dodat, že se bude střídat s Němcem Mückem.

Kompletní výsledkový servis naleznete zde.
Vytisknout

Diskuze: Kvalifikace pro Fässlera

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Austrália oslavuje, Stoner láme rekordy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud