Negrao a Ramos zaslouženě vítězí v Nogaru

iM2, 5. října 2008, 19:02 Google+

NOGARO - ZÁVOD; Dvojice Xandi Negrao/Miguel Ramos získala společně první vítězství v šampionátu FIA GT. Získali tak pro tým Vitaphone další vítězství a upevnili vedoucí příčku týmu v celkovém hodnocení mezi týmy.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Negrao/Ramos

Negrao/Ramos | foto: www.auto-news.cz | Karel Bařina

Sdílejte článek

Po startu z páté pozice jeli většinu prvního stintu piloti týmu Vitaphone na pátém místě. Jenže při první zastávce došlo na vystřídání jezdců a Miguel Ramos začal výrazně stahovat vedoucí Corvette posádky Marcel Fässler a Jean-Denis Deletraz.

Skvěle jedoucí Ramos stáhl ztrátu na vedoucího Deletraze až na 12s a došlo na další zastávky. Při nich došlo opět ke střídání jezdců obou týmu a Negrao následně zlikvidoval i oněch 12 vteřin.  Přesně 20 minut před vypršením dvou hodinového limitu předjel vedoucího Fässlera.

Z prvního místa startujícího Fässlera sice brzy po startu předjel Saleen týmu Larbre Competititon posádky Greg Franchi/Vincent Vosse a Corvette Z06 týmu Selleslagh posádky Christophe Bouchut/Xavier Maassen. Jenže ve druhém stintu se oba vozy propadly zpět pořadím.

Na konci závodu se nechal Fässler předjet týmovým kolegou Gollinem, protože šance posádky Gollin/Hezemans na titul jsou celkem reálné. Po dnešním závodu na vedoucí duo týmu Vitaphone Michael Bartels/Andrea Bertolini, kteří dnes dojeli na šestém místě, ztrácí pouhé čtyři body.

Ve třídě GT2 vyhrála posádka ve složení Brit Richard Westbrook, Australan Alex Davison, který si odbyl svůj debut pro Prospeed Porsche team. Westrbrook se v posledních kolech musel hlavně starat o Tima Mullena, který na něj dorážel. Westrbrook svoje první místo udržel a získal tak již svoje deváté vítězství.

Kompletní výsledky naleznete zde

Průběžné pořadí mezi jezdci naleznete zde

Průběžné pořadí mezi týmy naleznete zde

Vytisknout

Diskuze: Negrao a Ramos zaslouženě vítězí v Nogaru

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Fauzy, Fairuz

Malajsie vyhrála zkrácený závod

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud