Abt chce v roce 2016 vyhrávat závody a bojovat o titul

iM2, 22. dubna 2016, 15:31 Google+

Poté, co Audi vyšlo v sezoně 2015 kompletně naprázdno, co se titulů týče, tak týmový šéf, Hans-Jürgen Abt, chce, aby jeho tým v letošní sezoně alespoň jeden titul určitě získal.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Audi chce letos zažít lepší sezonu než vloni, i když i v roce 2015 to dlouho vypadalo, že budou moci bojovat o titul mezi jezdci

Audi chce letos zažít lepší sezonu než vloni, i když i v roce 2015 to dlouho vypadalo, že budou moci bojovat o titul mezi jezdci | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Otázka: S předsezonními testy v Monteblancu a na Hockenheimu začala finální část přípravy na sezonu 2016. Jak moc se na novou sezonu těšíte?
Hans-Jürgen Abt: Velmi - a to nejen já, ale také všichni mechanici, inženýři a samozřejmě také jezdci. Ačkoliv to fanoušci mohou jen těžko zaznamenat, tak se u nás i v zimních měsících velmi tvrdě pracovalo, abychom byli ještě lépe připravení. Také spolupráce s naším nováčkem, Nico Müllerem, nás hodně bavila. 

O: Jaké jsou cíle Abt Sportsline pro sezonu 2016?
H-JA: Stejné jako v předchozích 16 letech, ve kterých jsme v DTM startovali. Chceme vyhrávat závody a bojovat o titul. Víme, že konkurence bude možná tvrdší než kdy předtím, ale přesně tuto výzvu máme rádi. Vloni jsme měli díky Mattiasi Ekströmovi a Edoardo Mortarovi hned se dvěma našimi jezdci šanci na titul ještě na posledním víkendu. S takovou výchozí situací bychom rádi jeli na finálový podnik i letos. 

img-responsive

Hans-Jürgen Abt společně s Mattiasem Ekströmem | foto: Audi Sport Press

O: V roce 2016 bude mít společnost Abt už 120 let. Jak to oslavíte?
H-JA: Rok 2016 je pro nás opravdu výjimečným rokem. Vést rodinnou společnost během několika generací, to není žádná samozřejmost. Tomu odpovídá také moje hrdost na moji rodinu a samozřejmě na naše spolupracovníky. V půlce února jsme slavili na dvou večerech v Kemptenu s takřka 900 hosty. Byl jsem velmi potěšen tím, kolik lidí přijalo naše pozvání. Byla to událost se spoustou zábavy a velká party, především na ni máme ale spoustu pěkných vzpomínek.

O: Jakou roli hraje Audi v historii Abt Sportsline?
H-JA: Hlavní roli. Letos se účastníme - ostatně jedná se také o malé jubileum - už 20 let závodů cestovních aut společně s Audi. V tomto čase jsme společně slavili mnoho úspěchů. Také v našem každodenním byznysu [úpravy a ladění silničních aut] spolupracujeme výhradně s koncernem Volkswagen. A další společné projekty - jak na závodních tratích tak i na silnicích - jsou v plánu.

img-responsive

Bude Audi letos silnější než vloni? | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

 

Vytisknout

Diskuze: Abt chce v roce 2016 vyhrávat závody a bojovat o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Esteban Ocon v Bahrajnu

Nováček Ocon: "Chci vyhrávat závody". Proč dal DTM přednost před GP2?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud