Janiš prvně testoval formuli Nippon

ar1, 11. března 2005, 20:11 Google+

Český jezdec Jarek Janiš si dnes prvně vyzkoušel vůz formule Nippon, oficiální testy proběhly za deštivého počasí na okruhu v Suzuce, který je označován za jeden z nejtěžších na světě.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Janiš, Jaroslav

Janiš, Jaroslav | foto: BPA sport marketing

Sdílejte článek

Oficiální testy zahájily ostré jízdy po pondělní oficiální prezentaci šampionátu v Tokiu. Pro Janiše to byla první příležitost poznat v akci svůj nový tým a také si prvně osahat japonskou trať. Jako první přišel na řadu náročný okruh v Suzuce. Úvodní den jízd proběhnul za deštivého počasí, které komplikovalo všem týmům práci, na sobotu je předpověď příznivější. Janiš začal trénink s “japonským“ nastavením, ale brzo se rozhodnul přejít k “evropskému“. Dopoledne zajel 9. čas, poté tým změnil nastavení a v odpoledním bloku, který se jel za horších podmínek, byl druhý.

Jarek Janiš: „Pochopitelně bych si pro první jízdy přál raději suchou trať, ale snad budeme mít zítra více štěstí. Vůz je proti F3000 výkonnější a má větší přítlak, největší rozdíl je ale v pneumatikách. Byl jsem mile překvapen tím, jak pneumatiky Bridgestone drží na vodě. Dopoledne jsme začali s původním nastavením týmu, které se hodně liší proti evropským zvyklostem, ale moc mi nevyhovovalo a neodjel jsem moc kol. Pak jsme změnili nastavení tak, že odpovídalo tomu, na co jsem byl zvyklý z Evropy. Vůz jsem potom lépe cítil a zatím proto u něj zůstaneme. Suzuka je hodně náročná, jsou tady různé typy zatáček i výškové převýšení, jízda je pro jezdce zajímavá.“

Text a foto: BPA sport marketing, a.s.


Vytisknout

Diskuze: Janiš prvně testoval formuli Nippon

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

McNish, Allan

Allan McNish

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud