Enge a Scheckter mají za sebou 1. úspěšný den

ar1, 20. ledna 2005, 06:24 Google+

Tomáš Enge dokončil svůj debut za volantem monopostu č. 2 Panther Chevrolet dopoledne na top pozici výsledkové listiny a odpoledne jedenáctý.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Jde o první den testů na známém ovále Homestead-Miami Speedway, kde se již každoročně konají tzv. OPEN TESTY. Osmadvacetiletý nováček týmu, jenž podepsal smlouvu o angažmá teprve před 48 hodinami zajel kolo s průměrnou rychlostí 111.128 mph, což činí na čas 71,5928s. S tímto časem byl Enge nejrychlejší v dopoledních jízdách na 2.21 míle dlouhém ovále. Celkově za první den se Enge umístil na jedenácté pozici. Tým měl na programu úpravu nastavení.

Tomas Scheckter se na tuto trať vrátil po třech letech a za svůj výsledek se také nemusel v prvním dni stydět. Celkově skončila desáté pozici, tedy těsně před Tomášem Engem.
Jeho průměrná rychlost byla 111.193 mph a nejlepší čas na kolo 71,5514s. Scheckter tak otevírá svoji již druhou sezonu u týmu Panther Racing.

Panther Racing zde bude testovat i ve čtvrtek a pak na zkrácené verzi okruhu, která měří 1,5 míle v sobotu. V pátek se testy zastaví, protože bude tzv. Media Day a týmy budou pracovat na změně nastavení svých vozů pro jinou verzi okruhu.

Tomas Scheckter:

“Jsme s výsledky prvního dne spokojeni. Pro tým to byl dobrý den. Hledali jsme dobré základní nastavení funkčnost. Bylo zábavné se opět vrátit na trať a jsem zvědavý, co přinese sezona s motorem Chevrolet. Věřím, že budeme silnější a silnější každýmdnem.“

Tomas Enge :

“Je to zatím jen testování, ale pocit mám z toho skvělý. Skvělý prto, protože auto bylo rychlé, a take kolik lidí mě přivítalo v týmu. Bylo několik věcí, které byly pro tento den důležité: najít správný rytmus auta, najít psrávný styl jízdy s tímto autem začít pracovat s mým novým závodním inženýrem (Andy Borme). Zajímavé je, že ráno jsme byli dost dobří, ale odpoledne jsme se snažili najít vyváženost auta take jsme zkoušeli další jiná nastavení auta. Je dobré vědět, že náš tým pracuje velmi tvrdě tak, abychom porazili ostatní jezdce na trait. Jsem velmi šťastný.”

Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Enge a Scheckter mají za sebou 1. úspěšný den

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Rozhovor s T. Engem a A. Charouzem

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud