Enge chce vylepšit své maximum v IRL

ar1, 15. července 2005, 22:24 Google+

Tomáš Enge je po závodu LMES opět plně soustředěný na IndyCar series, kde chce navázat na výborné výkony z posledních závodů a vylepšit si své dosavadní maximum.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Scheckter, Tomas

Scheckter, Tomas | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Enge zamířil po posledním závodu IRL v Kansasu na skok do Evropy, když v Monze nastoupil s českým týmem MenX do druhého závodu Le Mans Endurance Series v Monze, kde dojel druhý a letos poprvé vystoupil na stupně vítězů. Ihned z Itálie zamířil zpět za oceán, IRL čeká nejhektičtější období sezony. Nashville je prvním ze tří závodů ve třech víkendech, dále následují Milwaukee a Michigan. Pro českého jezdce to bude první start na všech třech tratích, ale v minulých podnicích dokázal, že to pro něj nepředstavuje velký handicap. Cílem českého jezdce je posunout své maximum v populární americké formulové sérii, zatím nejlepším výsledkem je sedmé místo z Richmondu.

Tomáš Enge: „Je skvělé, že jsem v Monze letos poprvé vystoupil na stupně vítězů. Nikdy není příjemné, když jste rychlí, ale zároveň se na vás lepí smůla a dobrý výsledek uniká. Doufám, že jsem to teď zlomil a už brzo se dočkám i první bedny v IRL. V Nashville jsem sice nikdy nejel, ale ve stejné situaci jsem byl i na jiných tratích a byli jsme tam rychlí. Má spolupráce s týmem RockStar je stále lepší a lepší, zároveň více rozumím specifikům závodů na oválu. Chevy neustává ve snaze o vylepšení motoru, takže máme všechny ingredience potřebné pro úspěch.“

Ovál v Nashvillu měří netypicky 1,33 míle a svým tvarem písmene D je hodně podobný Kansasu, kde se jel poslední závod IRL. Enge bude mít tentokrát dva týmové kolegy, vedle Tomase Schecktera nastoupí ještě Buddy Lazier, který jel za Panther Racing v Indy 500.

BPA sport marketing, a.s.
Foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Enge chce vylepšit své maximum v IRL

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Häkkinen, Mika

Aiello bude penalizovaný

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud