Tovární tým Suzuki Motocross

Martin Juřička, 28. října 2008, 16:26 Google+

Letošní motokrosová sezona je u konce a tak se pracuje se statistikami uplynulých závodů. Stejně tak v továrním týmu Suzuki, kde se o titul snažil do poslední chvíle Belgičani Steve Ramon a Ken de Dycker. A protože sezona byla vyrovnanější než obvykle je umístění obou jezdců vynikající...

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
371

| foto: www.suzuki-racing.com

Sdílejte článek

Oba jezdci letos hájili žluté barvy továrního týmu Suzuki v MX1 a právě značka Suzuki získala prvenství v bodování co se týče značek. V letošní sezoně k titulu měl blíže Steve Ramon, kterému k získání mistra světa stačilo skutečně málo. Na prvního Itala Philippaertse mu scházelo celých 14. bodů, což je při zisku 509 bodů Itala v sérii závodů skutečně "troška". Jenže i třetí v pořadí celkového mistrovství a tím byl právě Ken de Dycker nemohl být úplně spokojený, prototože jestliže Ramonovi scházelo 14 bodů, tak de Dyckerovi 19! V pořadí se tedy tito dva Belgičané umístili na druhém respektive třetím místě a to jistě značí o jejich kvalitách. Nehledě na to, že jim k prvnímu místu celkově chybělo opravdu málo.

Steve Ramon začal závodit od roku 1997 v třídě do 125ccm. V letech 1999 a 2000 se stal mistrem Belgie této kategorie a následující roky se již objevoval v mistrovství světa 125ccm. Rok 2003 se stal pro Ramona vynikajícím a získal titul mistra světa do 125ccm a následoval postup do MX1 kde v roce 2007 získal titul mistgra světa. Po odchodu fenomenálního Evertse to byl právě on kdo si uzmul první titul po Stefanově éře. Letos z toho bylo 2. místo v MX1!

Ken de Dycker je mladší než Ramon o pět let ale při jeho výšce 191cm a váze 85kg není na motorce k přehlédnutí. Do světa motokrosu vstoupil na jedničku když už v patnácti letech vyhrál mistrovství světa Lucemburska do 125ccm. Vloni získal páté místo v třídě MX1 a letos byl třetí!

SUZUKI 08 RM-Z450 WS
Motor: čtyřdobý, kapalinou chlazený jednoválec
Objem: 499ccm
Výkon: neudán
Rozvod: 2x OHC, 4ventily
Příprava směsi: vstřikování paliva Keihin
Mazání: polosuchá skříň
Spojka: vícelamelová Hinson/FCC
Převodovka: pětistupňová
Rám: duralový dvojitý
Přední vidlice: teleskopická Kayaba USD
Zadní pérování: Kayaba
Pneu: Pirelli
Brzdy: Nissin/Braking
Délka: 2185mm
Šířka: 830mm
Výška: 1260mm
Rozvor: 1480mm
Hmotnost: 102kg
Nádrž: 7litrů



Vytisknout

Diskuze: Tovární tým Suzuki Motocross

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Briscoe, Ryan

Tečku za sezónou udělal Ryan Briscoe

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud