Stalo se ve 31. týdnu před X lety…

ar1, 12. srpna 2005, 12:15 Google+

Čas od času se budeme snažit připomenout, co se stalo zajímavého v daném týdnu, nikoli ovšem v přítomnosti, ale v minulosti, i dávné…

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Fernandéz, Adrián

Fernandéz, Adrián | foto: Fernandez Racing

Sdílejte článek

7. srpna 1915 - Dario Resta zvítězil na trati v Chicagu poprvé ve 100 mílovém závodě šampionátu Champ Car s průměrnou rychlostí přes 100 mil za hodinu, přesněji 101,8 mil za hodinu. Jeho vozem byl Peugeot.

9. srpna 1998 – Adrian Fernandez vyhrál závod v Mid-Ohio s vozem Reynard Ford týmu Patrick Racing, kde si Ford do své síně slávy zapsal již 300. vítězství. Závod v Mid-Ohio roku 1998 byl také posledním pro Bobbyho Rahala, jenž po sezoně ukončil svoji aktivní závodní kariéru. Od té doby se zabývá prací v manažerských funkcích a dnes má svůj vlastní tým v konkurenčním šampionátu IndyCar Series.

12. sprna 1979 – Janet Guthire, coby přitažlivá žena skončila poprvé v první pětce v závodě tohoto šampionátu. Jelo se na 200 mil, hostitelem události byl jednomílový ovál v Milwaukee. Stala se první ženou, která kdy vůbec okusila umístění v první pětce šampionátu. Závod vyhrál Roger McCluskey.

13. srpna 1914 – Ralph Mulford vyhrál 50ti mílový Champ Car závod na trati Galveston, v Texasu. Bylo to naposledy, co šampionát Champ Car navštívil okruh situovaný na místní pláži. brzy byly tyto okruhy zrušeny.

Foto: Fernandez Racing

Vytisknout

Diskuze: Stalo se ve 31. týdnu před X lety…

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Tagliani, Alex

Tagliani oslaví o víkendu 100. start

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud