ARD: Raději Sachsenring než Čína

iM2, 5. prosince 2013, 16:16 Google+

Axel Balkausky, sportovní koordinátor u ARD, se obává, že jak v Maďarsku tak i v Číně bude DTM jezdit před prázdnými tribunami. Podle něj by bylo vhodnější, kdyby DTM zůstalo v Německu a Rakousku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Paffett, Gary

Paffett, Gary | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

V příštím roce se pojedou hned 4 závody z 10 mimo Německo - v Rakousku, Rusku, Maďarsku a Číně. Na příchodu dvou posledně jmenovaných zemí doplatili pořadatelé ve Velké Británii a Holandsku. Rozšiřování DTM za hranice Německa se však nesetkává s pohopením ze strany ARD, která tradičně připravuje televizní přenosy.

Pokud by bylo podle ARD, tak by se DTM jezdilo jenom v Německu a u jejich jiho-východních sousedů, v Rakousku. Podle sportovního koordinátora, Axela Balkauskyho, není přesun dále na východ vhodný. Ten se obává malé návštěvnosti zavodů a také změnám televizních časů v případě závodu z Asie. V Rusku se start přizpůsobil podle německého, avšak v Číně to možné nebude.

Podle Balkauskyho jsou tratě v Německu pro diváky u televizních obrazovek velmi atraktivní, to se však v případě závodů v Maďarsku a Číně říct nedá: "Já bych raději viděli závod na Sachsenringu než v Číně." Sachsenring je hodně kopcovitá trať, na které je v posledních letech vrcholem sezony závod MOTO GP. V kalendáři DTM však měla svoje místo mezi roky 2000 - 2002.
Vytisknout

Diskuze: ARD: Raději Sachsenring než Čína

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Juncadella, Daniel

Značky se připravují na roku 2014

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud