DTM pojede v Číně v Guangzhou

iM2, 21. listopadu 2013, 23:30 Google+

DTM oznámilo svůj kalendář již před nějakou dobou, u Číny ale chybělo místo konání závodu. To se teď mění - pojede v Guangzhou a čeká nás městský závod.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rockenfeller, Mike

Rockenfeller, Mike | foto: dtm.de

Sdílejte článek

"Jsem moc rád, že se nám podařilo ve spolupráci s čínskými partnery uspět. Našli jsme vhodné místo pro zajímavý městský okruh. Zdejší okruh přivítá DTM v září roku 2014,"  říká šéf ITR [promotér DTM], Hans Werner Aufrecht. My můžeme doplnit, že se pojede o víkendu 26. - 28. září. DTM se do Číny vydá už potřetí.

"Doposud jsme pořádali dva závody v Číně. Je před námi výzva, předešlá dvě klání nedosáhla úplně na nejvyšší úroveň. Je ale už na čase nabídnout i Číně motoristické závody. Jsem přesvědčen, že my to zvládneme a už se těším na nadšení čínských fanoušků," pokračuje Aufrecht.

Naposledy se jelo v Číně v roce 2010 a z vítězství se radoval Gary Paffett, jelo se v Shanghai. Úplně poprvé se jelo v roce 2004, tehdy ale nebyl závod započítáván do hodnocení šampionátu, opět byla trať postavena v Shanghaii a opět vyhrál Paffett.

"Už se těším, až uvidím auta DTM v ulicích Guangzhou v roce 2014. Chtěli jsme závod zde, protože místní lidé motorismu dobře rozumí. Zde už vznikla vášeň pro motorsport. Guangzhou je také blízko Hongkongu, a tak to zdejší fanoušci nebudou mít daleko na závody a budou se také moci přijet podívat na DTM," řekl Maggie Ip, předseda Brilliant Culture Group Co. Ltd.
Vytisknout

Diskuze: DTM pojede v Číně v Guangzhou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

Wittmann nejlepší z nováčků - i díky Glockovi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud