San Luis: Hexis slaví vítězný double

iM2, 5. prosince 2010, 22:45 Google+

SAN LUIS - ZÁVOD; Frederic Makowiecki a Yann Clairay dokázali zvítězit i v pohárovém závodu. Tím zajistili stáji Hexis ceněný double. Jejich vítězství bylo stejně suverénní jako to dopolední z kvalifikačního závodu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Skvělý závodní víkend na Potrero de los Funes circuit pro stáj Hexis Aston Martin podtrhli třetím místem Clivio Piccione a Jonathan Hirschi. Tento výsledek zároveň znamená, že se tým posunul v celkovém hodnocení na druhou příčku, když předstihl překvapení letošní sezony, stáj Reiter, a druhý tým nasazující vozy Aston Martin, Young Driver.

Makowiecki se ujal vedení hned po startu, za něj se dokázal protáhnout kolega Piccione na druhém voze stáje Hexis. Potencionální double francouzského týmu se však začal velmi záhy rozplývat, když se ve třetím kole dokázal Richard Westbrook na Fordu GT stáje Matech dostat na místo druhé.

Westbrook a jeho týmový kolega, Thomas Mutsch, dojeli druzí se ztrátou 13s. To Thomasi stačilo, aby se posunul na konečnou druhou příčku mezi jezdci.

Bývalý jezdce seriálu A1GP, Sergio Jimenez, a Frank Kechele dojeli jen půl sekundy za třetím v cíly (Aston Martin týmu Hexis). Jen připomeňme, že tato dvojice pilotuje Lamborghini Murcielago týmu Reiter. Jezdci týmu Vitaphone, Andrea Bertolini a Michael Bartels, kteří si již v dopoledním kvalifikačním závodu zajistili titul mistrů, dojeli osmí.

Neschopnost Darrena Turnera a Tomáše Engeho získat body vyústila v propad ze druhé pozice v tabulce jezdců na konečné čtvrté místo. Předstihl je Mutch a Makowiecki. Na obranu dvojice stáje Young Driver AMR Aston Martin musíme ale podotknout, že ve svém Aston Martinu o víkendu vezli závaží 40kg! Velmi povedený závod odjela druhá dvojice Young Driveru, Mücke a Lopez, kteří dokončili závod na místě pátém.

Výsledky naleznete zde.

Vytisknout

Diskuze: San Luis: Hexis slaví vítězný double

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

San Luis: Hexis slaví vítězný double! - anotační foto

San Luis: Hexis slaví vítězný double!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud