V Argentíně uvidíme bitvu o titul

iM2, 14. října 2011, 09:51 Google+

Už druhým rokem uvidíme závěrečnou bitvu o titul mezi jezdci i mezi týmy ve FIA GT1 až v závěrečném závodě roku, v Argentině.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Danis/Kechele

Danis/Kechele | foto: AutoRoad.CZ / HaJ

Sdílejte článek

Vloni se ze zisku titulu radovalo duo na Maserati MC12, Michael Bartels a Andrea Bertolini. Letos se závěrečná bitva uskuteční 5. a 6. listopadu, na titul ještě pomýšlí 4 jezdci. Po velmi povedené sezoně je na čele dvojice z týmu JRM Nissan, Michael Krumm a Lucas Luhr, kteří vedou průběžné pořadí jezdců s 11 bodovým náskokem na jezdce týmu Young Driver AMR, Darrena Turnera a Stefana Mückeho.

Vedoucí dvojice německých pilotů na voze Nissan GT-R s číslem 23 vyhrála v Algarve, Silverstone a Paul Richard. Rivalové z britského týmu na Aston Martinu DBR9 se z vítězství radovali pouze v Číně. Dlouhou dobu se v čele tabulky drželi Markus Winkelhock a Marc Basseng, kteří se svým Lambrghini týmu All-Inkl.com Munnich Motorsport zaznamenali dvojité vítězství v Zolderu a také dvojité pódium v Navařře. Jenže závod v Číně jim nevyšel a tak ztrácí se ziskem 101 bodu 30 bodů na vedení.

 Alex Müller a Tomáš Enge zaostávají za vedením o 31 bodů. V Argentíně se sice ještě bude rozdávat 33 bodů, ale jejich šance je opravdu jen velmi teoretická.

Boj o titul mezi týmy je neméně zajímavý. V čele je Young Driver's tým s 8 bodovým náskokem před JRM. Hexis je o 29 bodů zpět, All-Inkl.com už o 42. Tým nasazující Lamborghini totiž zažil dva podprůměrné závody v Číně a i když mají stále matematickou šanci na titul, už ho pravděpodobně nezískají.

 

Vytisknout

Diskuze: V Argentíně uvidíme bitvu o titul

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Bude jezdit rallyový rekordman s GT vozy? - anotační foto

Bude jezdit rallyový rekordman s GT vozy?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud