Argentina: Druhá Nordschleife?

iM2, 11. prosince 2008, 20:53 Google+

Letos hostila poslední závod sezony nová trať v argentinském San Luis. Jaké jsou na ní ohlasy?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: DPPI / FIA GT

Sdílejte článek

Jezdci a týmy si letos poprvé vyzkoušeli novou trať v San Luis. Hodně lidí bylo z této trati nadšených. „Je to nová Nordschleife", jásal pilot Corvety Fabrizio Gollin.

„Je to ta nejlepší trať na světě,“ pokračuje Gollin. „Ta trať je kolem jezera. Je to neopakovatelná atmosféra. Je poměrně rychlá a má dost zatáček. Na takovýchto tratích není velká váhová zátěž vozu až takovou nevýhodou.“ zakončil.

Šampión Michael Bartels měl během závodu dvakrát problémy s prachem na dráze. „Podmínky byly opravdu těžké a to udělalo ze závodu loterii, ve které se mohlo stát vše. Přesto bych chtěl zdůraznit, že zde udělali obrovský kus práce, když trať postavili jen za 9 měsíců,“ řekl Michael Bartels.

Promotér série Stéphane Ratel je přesvědčen, že San Luis bude brzy důležitou závodní tratí světa: „Tato trať je jakýmsi milníkem ve světě motorsportu. Legendrání závodní tratě jsou rychlé, vyzývavé a nejsou stvořeny na počítači. Tato trať je podobná například LeMans, Spa atd. Pro mě patří do společnosti těchto velkých závodních okruhů.“
Vytisknout

Diskuze: Argentina: Druhá Nordschleife?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Jaká byla sezóna pro Jamieho Greena?

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud