Hockenheimring: Schneiderova spanilá jízda

Daniel Šupa, 31. května 2003, 00:08 Google+

Zahájení letošní sezony Deutsche tourenwagen meisterschaft (DTM) skončilo velkým úspěchem nejen Bernda Schneidera s vozem Mercedes Benz, ale především ohlasem u samotných jezdců a především diváků.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor

Sdílejte článek

Na startu bylo k vidění 21 jezdců ve vozech tří slavných německých značek. Kromě zmíněného výrobce Mercedes Benz také Audi a Opel. Změny v pravidlech, které vstoupily v platnost přinesly výrazné oživení průběhu závodu i další tvrdé souboje na trati. Zasloužil se o to především nový kvalifikační systém a omezené množství paliva, které si tak vynutilo zastávky v boxech. Během tří dnů shlédlo první podnik letošního kalendáře 57 tisíc diváků, kteří byli po skončení závodu opravdu nadšení nejen jeho zajímavým průběhem, ale celkovou víkendovou atmosférou.

Závod začínal na deštěm zmáčené trati a hned v jeho úvodu nasadil pozdější vítěz zničující tempo. Schneider byl se svým Mercedesem v nejvýhodnější pozici, neboť měl před sebou čistou trať, zatímco jeho pronásledovatelé jeli ve vodní tříšti, díky níž byla viditelnost mizivá. V úvodních kolech jezdil vedoucí muž o 2 sekundy na kolo rychleji a získaný náskok udržel až do cíle po 37 kolech. Z chytré strategie se v cíli radoval Marcel Fässler s dalším Mercedesem. Ale jeho závěr závodu se nedal se Schneiderovým srovnat, neboť se musel až do posledních metrů bránit tvrdým a nemilosrdným útokům třetího v cíli Laurenta Aiella, který pilotoval nejlepší Audi. Pro Audi to vypadalo velmi nadějně a mohlo z toho být druhé místo, ale Francouz byl při jednom nádherném souboji s krajanem Alesim dlouhý na brzdy a následný smyk ho později stál právě pozici před Fässlerem. Na čtvrtém místě dojel Jean Alesi s dalším Mercedesem. Dlouho byl na druhé pozici, ale s osychající tratí ztratil na rychlosti a po vzrušující bitvě Aiellovi podlehl. Poslední body si rozdělili Christian Albers s Mercedesem, Peter Dumbreck, Timo Scheider s vozy Opel a Mattias Ekström na Audi.

Bernd Schneider získal svoje 36. vítězství v DTM a vyrovnal tak stávající rekord Klause Ludviga. „Byl to dokonalý vstup do nové sezony a doufám, že to tak bude i nadále, ale moji soupeři mi jen těžko dopřejí takového potěšení,“ prohlásil po závodě spokojený Schneider. Šéf Mercedes Motorsport Norbert Haug byl také velmi spokojený. „Máme 4 vozy v Top 5, to je skvělé,“ reagoval Haug.

„Skončit na pódiu a získat body bylo mým dnešním cílem, jen se musíme zlepšit v kvalifikaci. V loňském roce jsme si zvykli vítězit, ale nyní jsou karty promíchány,“ řekl v cíli loňský šampion Laurent Aiello.

Vytisknout

Diskuze: Hockenheimring: Schneiderova spanilá jízda

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

GP Monaka: Wirdheim v ulicích Monaka nejrychlejší - anotační foto

GP Monaka: Wirdheim v ulicích Monaka nejrychlejší

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud