DTM konečně představilo formát víkendu

iM2, 23. dubna 2015, 09:03 Google+

DTM oznámilo další část novinek pro rok 2015. V sobotu na jezdce čeká závod o délce 40 minut, v neděli pak o délce 60 minut.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris - di Resta - Wickens

Vietoris - di Resta - Wickens | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Pro diváky je určitě pozitivní, že se vozy DTM vrací v pátek na trať - po úvodním 30 minutovém roll-outu se bude úvodní den víkendového programu jezdit ještě 45 minutový volný trénink.

V sobotu je prvně na programu druhý, 45 minut dlouhý, volný trénink. V pravé poledne pak bude startovat kvalifikace pro úvodní závod víkendu. Kvalifikace bude mít délku 20 minut. Sobotní závod se pojede později během odpoledne, konkrétně ve 14:45. Jeho délka je vypsána na 40 minut plus jedno kolo. Jezdci během tohoto závodu nemusí do boxů a do cíle by měly dojet na jedné sadě pneumatik.

V neděli se do programu vrací krátký, 15 minutový warm-up. Kvalifikace 2 pro nedělní závod se pojede v půlce dopoledne. Její délka je opět 20 minut. Druhý závod se jede od 13:40, jeho délka je 60 minut plus jedno kolo. V neděli už ale přijdou do hry i zastávky v boxech, letos ovšem budou jezdci přezouvat na tu stejnou směs - DTM upustilo od dvou rozdílných směsí pneumatik.
Vytisknout

Diskuze: DTM konečně představilo formát víkendu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wickens, Robert

Třetí den se raduje Mercedes a Wehrlein

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud