DTM oznámilo svůj kalendář - nově se pojede v Zolderu a Assenu

-haj / iMotorSport.cz, 12. října 2018, 23:00 Google+

DTM oznámilo svůj kalendář pro rok 2019. Při pohledu do tabulky vidíme, že se nepotvrdily spekulace o tom, že by Donington měl nahradit Brands Hatch. Novým závodem je Zolder, Assen nahradil na pozici holandského závodu Zandvoort.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
DTM míří do nových destinací

DTM míří do nových destinací | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

V kalendáři už nenajdeme na úkor těchto závodů Hungaroring a Red Bull Ring. Zolder se do kalendáře vrací po 16 letech. Určitě není bez zajímavosti, že na tomto okruhu se jel první závod předchůdce DTM, německého German Production Car Championship v roce 1984. 

Zatím bylo oznámeno pouze 9 závodních víkendu, to je o jeden méně než letos. Ale na druhou stranu ještě nebyly definovány dva společné podniky s japonskými Super GT. Obě série se snaží co nejvíce sblížit. Čtyři z devíti závodních víkendů se jedou mimo Německo.

"Nabízíme vyvážený mix mezi nejlepšími okruhy v Německu a dalšími skvělými tratěmi po Evropě. V roce 2018 jsme se, po dlouhé době, vrátili do Itálie a Velké Británie. To jsou země s velkou motoristickou tradicí. Pro nás je velmi důležité získávat zde půdu a zvyšovat povědomí u fanoušků.

Já osobně se už velmi těším na závod v Assenu. Holandsko bylo tradiční destinací v rámci kalendáře DTM. V roce 2009 pojedeme poprvé na TT okruhu. Dalším velkým návratem je Zolder, který můžeme označit za rodiště DTM. Tento okruh má tedy pochopitelně velmi speciální charakter," řekl Achim Kostron, výkonný ředitel ITR, která DTM pořádá. Před sezonou se bude konat 4 denní test na Lausitzringu.

Kalendář DTM 2019:
Hockenheim (3. - 5. května)
Zolder (17. - 19. května)
Misano (7. - 9. června) 
Norisring (5. - 7. července) 
Assen (19. - 21. července) 
Brands Hatch (10. - 11. srpna) 
Lausitzring (23. - 25. srpna) 
Nürburgring (13. - 15. září)
Hockenheim (4. - 6. října)

Vytisknout

Diskuze: DTM oznámilo svůj kalendář - nově se pojede v Zolderu a Assenu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Aston Martin vstupuje do DTM

Aston Martin vstupuje do DTM jako náhrada za Mercedes

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud