Red Bull a Mercedes pomohly R-Motorsportu v projektu s Aston Martinem

-haj / iMotorSport.cz, 13. října 2018, 03:32 Google+

Šéfové závodního týmu Red Bull v F1, Christian Horner a Helmut Marko, byli jakýmisi katalyzátory v pozadí projektu R-Motorsport Aston Martin DTM. Na vozy Aston Martin se můžeme těšit na roštu závodů DTM už v příštím roce.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Aston Martin Vantage - z tohoto modelu vznikne nový DTM speciál

Aston Martin Vantage - z tohoto modelu vznikne nový DTM speciál | foto: Aston Martin

Sdílejte článek

Šéf týmu R-Motorsport, Florian Kamelger, a boss DTM, Gerhard Berger, odhalili, že šéfové závodního týmu Red Bull, Christian Horner a Helmut Marko, společně s odcházejícím Mercedesem hrály v počátečních fázích rozhovorů mezi DTM a Aston Martinem důležitou roli. 

"Potkal jsem se s Christianem Hornerem a zeptal se ho: 'S kým spolupracujete na projektu Valkyrie'?" prozrazuje Gerhard Berger"Řekl mi: 'Musíš jít za Andreasem [Baenzigerem] a Florianem [Kamelgerm; dva šéfové partnerské společnosti R-Motorsportu, AF Racing]. Takže jsem je zkontaktoval a před šesti měsíci jsme se začali bavit."

Florian Kamelger dodává: "Helmut byl pomocí, aby se ty diskuze rozjely a spojil nás blíže. Měli jsme tedy první meeting s Gerhardem a jeho [Markův] tým byl v Grazu - opravdu pomohl rozhýbat kolo. Je to joint venture s HWA [HWA se staralo o nasazování továrních Mercedesů do DTM od jeho znovuzrození v roce 2000] a Mercedes v těchto úvodních diskuzích hodně pomohl, za což jim hodně vděčíme."

Dle Kamelgera ale není Mercedes kromě počáteční pomoci v projektu nijak angažován. Co se motoru v Aston Martin Vantage DTM týče, tak se má jednat o "na míru ušitý motor udělaným naším joint venture s HWA". Dle dřívějších spekulací by totiž vozy Aston Martinu mohly využívat motory od Mercedesu anebo pohonnou jednotku z Hondy NSX z japonských Super GT. Jen dodejme, že DTM bude mít úplně sladěná pravidla s japonskými Super GT od sezony 2020. 

Kamelger dokonce nevylučuje závodní debut Astonu už v roce 2019. "Dáme vědět, jakmile budeme ready. Záleží to na vývoji a testovacích možnostech auta - chceme mít dobré výsledky a chceme být připravení." Zatím nebylo odhaleno, kolik aut chce R-Motorsport nasadit. Kamelger jen dodal, že "ve střednědobém horizontu to budou 4 auta - bude záležet na stavu vývoje aut". Co se jezdců týče tak Kamelger nic konkrétního neřekl, ale má prý ve své hlavě pár adeptů. 

Dle Bergera bylo v získání Aston Martinu klíčové sjednocování pravidel DTM a Super GT. Kamelger připustil, že by jeho nový projekt mohl v budoucnu expandovat i do Japonska. 

Vytisknout

Diskuze: Red Bull a Mercedes pomohly R-Motorsportu v projektu s Aston Martinem

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

DTM míří do nových destinací

DTM oznámilo svůj kalendář - nově se pojede v Zolderu a Assenu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud