BMW a Audi (asi) umožní Mercedesu další vývoj

iM2, 28. května 2014, 13:57 Google+

Šéfové DTM se podle všeho domluvili na speciálním postupu s jasným cílem - pomoci Mercedesu. Vývoj bude zmražen od 2. června, jediný Mercedes má výjimku.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
di Resta, Paul

di Resta, Paul | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Mercedes vítězství Christiana Vietorise na Oscherslebenu hlasitě oslavoval. Ve Stuttgartu se však slavilo s vědomím, že tento úspěch nejde na vrub rychlého vozu, ale dobré strategii v těžkých podmínkách. Aktuální specifikace C-Klasse Coupé AMG DTM je minimálně o půl vteřiny na kolo pomalejší než vozy BMW a Audi - podle některých odhadů i o víc.

Současné vozy by měly být den po třetím závodu na Hungarorignu definitivně homologovány. Do 2. června jsou v jistých oblastech povoleny úpravy, po tomto datu to již možné nebude. Vývoj pak bude nejen pro zbytek sezony 2014 ale i pro rok 2015 zmražený. Toto nařízení má ušetřit náklady. Skutečnost, že tento termín je pro Mercedes nepřijatelně brzy, je zřejmá.

Již od úvodního závodu, kde 'stříbrné hvězdy' výrazně ztrácely na konkurenci, se zástupci značky snaží datum konečné homologace odsunout. Mercedes by chtěl dosáhnout odsunutí data minimálně do půlky sezony. Tento návrh by musely především akceptovat ostatní výrobci. Konkurenti Mercedesu teď vydaly pozitivní signály.


DTM si přeje hlavně vyrovnané pole se třemi konkurenceschopnými značkami

Značky se podle všeho domluvily na plánu B. Auta BMW, Audi i Mercedesu budou po Hungaroringu, tak jak bylo plánováno, homologována. Ale podle informací serveru 'motorsport-total.com' dostane Mercedes možnost v oblasti aerodynamiky dále vyvíjet. Díky tomu by měl dostat šanci stát se v průběhu sezony konkurenceschopnějším. Komponenty vozu však už měnit nebude možné.
 
Vytisknout

Diskuze: BMW a Audi (asi) umožní Mercedesu další vývoj

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Juncadella, Daniel

Mercedes pojede v Maďarsku se závažím

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud