Mercedes oznamuje jezdeckou sestavu

iM2, 31. ledna 2015, 00:55 Google+

Kromě příchodu dvou nováčků - informovali jsme dříve v tomto týdnu - je zřejmě největší změnou odchod Garyho Paffetta z továrního HWA. Brit se postaví do čela nového týmu ART. Mistr DTM z roku 2005 byl součástí HWA od roku 2009, u ART jej doplní Lucas Auer.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Wickens, Robert

Wickens, Robert | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Podle Garyho Paffetta tento přestup nejenže pomůže týmu ART rychleji se adaptovat na prostředí DTM, ale také poslouží jako nová motivace po obtížné sezoně 2014: "Chtějí zkušeného jezdce, aby jim pomohl aklimatizovat se v DTM co nejrychleji. Jsou velmi soutěživí ve všem, co dělají. Jejich technická úroveň je velmi vysoká. 

Nemám nejmenší pochyb o tom, že tým ART má při nejmenším na to, aby konkuroval týmu HWA. Snad se jim povede i s mojí pomocí dostat se do tempa rychle a brzy začneme vyhrávat závody. Když přišla tato nabídka, tak jsem ji přijal. Chci si zkusit tuto práci - pomoci vystavět tým. Vidím to jako příležitost, stát se vedoucím Mercedesem a začít vyhrávat závody.

Není to jenom krok, který pomůže tomuto týmu, je to krok, který cítím, že pomůže nám všem. Je to dobrý přesun i pro mě. Zvláště loňský rok byl velmi obtížný. Chci něco jako čerstvý start a novou motivaci pro nás všechny - pro mě novou výzvu. 

Posune nás to dopředu. Kluci z ART jsou hodně motivovaní, aby ukázali, co dokáží." Odchod Paffetta znamená, že HWA bude servisovat čtyři C-Klasse Coupé AMG DTM. Místa v nich obsadí Paul di Resta, Robert Wickens, Christian Vietoris a Pascal Wehrlein. 

Mücke Motorsport bude pokračovat s Danielem Juncadellou, kterého doplní nováček Maximillian Götz. A za nový tým ART pojedou Gary Paffett a druhý nováček v barvách Mercedesu, Lucas Auer. To tedy znamená, že místo nezbylo na vloni nevýrazného (nezískal ani bod) Vitaly Petrova. 

Sestavy značek pro DTM 2015:
MERCEDES
HWA: Paul di Resta, Christian Vietoris, Robert Wickens, Pascal Wehrlein
Mücke: Daniel Juncadella, Maximillian Götz
ART: Gary Paffett, Lucas Auer

Audi *
Mattias Ekström, Mike Rockenfeller, Timo Scheider, Miguel Molina, Edoardo Mortara, Adrien Tambay, Jamie Green, Nico Müller

BMW *
Marco Wittmann, Martin Tomczyk, Maxime Martin, Bruno Spengler, Augusto Farfus, Timo Glock, Antonio Felix da Costa, +1 další jezdec

* BMW ani Audi ještě nerozhodlo o zařazení jezdců do týmů
Vytisknout

Diskuze: Mercedes oznamuje jezdeckou sestavu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Vietoris - di Resta - Wickens

Lucas Auer dalším nováčkem u Mercedesu 2015

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud