Lucas Auer dalším nováčkem u Mercedesu 2015

iM2, 30. ledna 2015, 02:45 Google+

Lucas Auer je po Maximilianu Götzovi druhým nováčkem v kádru Mercedesu pro DTM roku 2015. Synovec Gerharda Bergera chce poskytnutou šanci náležitě využít.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Vietoris - di Resta - Wickens

Vietoris - di Resta - Wickens | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Program Mercedesu v DTM pro rok 2015 začíná nabírat reálných obrysů. Poté, co byl napřed potvrzen Maximilian Götz, zveřejňují teď stuttgartští další jméno. Jen dodejme, že už z doby posledního loňského závodu na Hockenheimu víme, že letos uvidíme i Garyho Paffetta, to je ale zatím vše. Lucas Auer v uplynulých dvou letech závodil s Mercedesem v Euroserii Formule 3. 

Jako ocenění svých úspěchů ve Formuli 3 (čtyři vítězství a druhé místo ve vysoceceněné Grand Prix Macaa 2014) dostal Auer vloni v prosinci možnost testovat speciál Mercedesu pro DTM v Jerezu de la Frontera. Očividně zaujal, protože se pro letošní sezonu 20letý synovec bývalého rakouského pilota F1, Gerharda Bergera, může těšit na závodní sedačku v DTM. 

"Vstup do DTM je důležitým krokem v mé kariéře. Jsem opravdu velice hrdý na to, že jsem členem rodiny Mercedes. Test ke konci loňského roku v Jerez de la Frontera byl fantastickou zkušeností. Vůbec jsem nečekal, že se opět posadím do auta a budu se dále připravovat na můj debut v DTM. O tom jsem si před rokem mohl jen nechat snít," říká Rakušan Lucas Auer.

"Je mi jasné, že to nebude žádný lehký úkol. DTM je prvotřídní závodní sérií se silnými protivníky, ale já se chci učit a jsem připraven se pustit do tohoto dobrodružství. Chci tuto šanci, kterou mi Mercedes-Benz umožnil, chytit oběma rukama," dodává Auer. 

"Lucas Auer si tuto šanci zasloužil silnými výkony v předešlých letech. V minulosti se již mnoho jezdců pro DTM doporučilo silnými výkony přes naše angažmá ve Formuli 3, naposledy například Christian Vietoris a Pascal Wehrlein. I nadále sázíme na naši filozofii dát mladým talentům možnost vstupu do DTM. Ukazuje se, že k cíli může vést cesta jak přes zákaznický sport, což ukázal Maximilian Götz, tak i přes Formuli 3. Vše záleží jen a pouze na vůli, nasazení a výkonech jezdce," říká Toto Wolff, šéf Mercedesu pro motorsport. 
Vytisknout

Diskuze: Lucas Auer dalším nováčkem u Mercedesu 2015

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

di Resta, Paul

Maximilian Götz v roce 2015 za Mercedes v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud