Nové tváře a staří známí, BMW oznamuje jezdeckou sestavu pro 24h Nürburgring

iM4, 8. února 2017, 11:50 Google+

Už je to 7 let, co BMW naposledy zvítězilo v prestižní čtyřiadvacetihodinovce na Nürburgringu. Pro mnichovskou automobilku už je to příliš dlouhá doba. Proto velí k útoku a oznamuje svou jezdeckou sestavu pro jeden z vrcholů GT sezony.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sim/Eng, Hungaroring 2016

Sim/Eng, Hungaroring 2016 | foto: Ondřej Laušman / iMotorSport.cz / INCORP images

Sdílejte článek

Je sice pravda, že do velkého závodu na Nordschleife zbývá ještě 107 dní, nicméně BMW vždy patřilo k automobilkám, které oznamovali svou jezdeckou sestavu pro tento závod velmi brzy. 

V té letošní sestavě opět nalezneme hvězdy DTM, posádky z IMSA, bývalé vítěze, ale také svěží vítr nových tváří.

BMW zatím mlží ohledně posádek, nicméně téměř všechna jména budí respekt. Do Zeleného pekla totiž nastoupí Bruno Spengler, Maxime Martin, Tom Blomqvist a Augusto Farfus. Ačkoliv Spenglerovi nejsou vytrvalostní závody cizí, na Severní smyčce Nürburgringu ho čeká premiéra.

Nebude chybět ani úřadující šampion DTM Marco Wittmann nebo jezdci z amerického seriálu IMSA WeatherTech SportsCar Championship jako Martin Tomczyk, Alexander Sims, John Edwards nebo Kuno Wittmer. Nebude chybět ani jeden z nejvytíženějších jezdců loňského roku Nicky Catsburg.

img-responsive

BMW Motorsport | foto: BMW Motorsport

V sestavě továrních jezdců BMW pak nalezneme i velezkušeného Richarda Westbrooka s Markusem Palttalou.

Zatímco jezdec týmu MS Amlin Andretti ve Formuli E Antonio Felix da Costa zažije čtyřiadvacetihodinovku na Nordschleife vůbec poprvé, pro Jörga Müllera, Philippa Enga, Jense Klingmanna a Jesseho Krohna to nebude žádná novinka.

Zajímavým jménem v sestavě BMW Motorsport je jistě Timo Scheider, který loni ukončil kariéru v DTM a včera oznámil svůj vstup do MS v rallycrossu.

Dalšími novými tvářemi v barvách BMW budou Tom Onslow-Cole, Marc Basseng a Alex Lynn.

Stejně jako v roce 2016 i letos nasadí týmy Rowe Racing a Schubert Motorsport dva vozy BMW M6 GT3. Letos se k nim navíc přidá i vítězný tým z roku 2010 BMW Team Schnitzer.

"Na závod 24h Nürburgring se moc těšíme. Vždycky je to pro nás důležitý víkend, který hraje velkou roli v historii BMW Motorsport. Dokázali jsme tam vyhrát v celkem 19 případech a po loňském pátém místě bysme se rádi posunuli o pár příček nahoru. K tomu samozřejmě potřebujete rychlé a spolehlivé jezdce. Tohle je možná naše doposud nejlepší a nejvyváženější sestava a já jsem si jistý, že letos dokážeme na Nürburgringu velké věci," řekl šéf BMW Motorsport Jens Marquardt.

Vytisknout

Diskuze: Nové tváře a staří známí, BMW oznamuje jezdeckou sestavu pro 24h Nürburgring

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Thed Björk, Slovakia Ring 2016

WTCC: Volvo stanovilo datum pro oznámení jezdecké sestavy

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud