Trend přestupů do NASCAR pokračuje

iM3, 20. srpna 2007, 21:57 Google+

Juan Pablo Montoya, A.J. Allmendiger, Sam Hornish…ti všichni už se v sérii Nextel Cup objevili. Montoya vyhrál, Allmendiger je králem neúspěšných kvalifikací do závodů a Hornish si stock car zatím jen oťukával. A kdo je dalším kandidátem na sedačku v nejprestižnějších závodech USA?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Ford Motor Company

Sdílejte článek

Dokonce i šampión IRL z roku 2005 Dan Wheldon koketoval s myšlenkou NASCAR, ale zatím chce zůstat za volantem monopostu, teprve čas ukáže.

Novinkou je v motoristickém světě Dario Franchitti, který letos prožívá jednu z nejlepších sezón kariéry. Podobně se mu dařilo daleko v minulosti, v roce 1999, kde dosáhl v konečném hodnocení série CART stejného počtu bodů jako rival Montoya. K jeho smůle rozhodoval počet vítězství, díky čemuž duel prohrál. Nyní šampionát IRL vede, i když na záda mu dýchá Scott Dixon a týmový kolega Tony Kanaan.

Nedávno prosákla na povrch informace, že Franchitti může mít šanci přestoupit do NASCAR. Co je ovšem zajímavé a ojedinělé - o změnu nemá zájem pilot, ale tým v NASCAR. Richard Childress, jenž nasazuje vozy pro Jeffa Burtona, Clinta Bowyera a Kevina Harvicka.

Childress má zájem o J.J. Yeleyho, ale dveře si nechává otevřené i pro Franchittiho.
„Dario je přítel,“ řekl Childress. „Hodně si povídáme. Když máme po závodě, někdy zavolá. Když má on, zavolám mu já. O NASCAR přemýšlel, ale teď se koncentruje na šampionát. Ale na konci roku si spolu sedneme a probereme to.“

foto: Ford Motor Company
Vytisknout

Diskuze: Trend přestupů do NASCAR pokračuje

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Charouz, Jan

LMS: Tým Škoda Charouz veze z Belgie body

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud