Ekström a Tomczyk o Barceloně před Barcelonou

Tomáš Musil, 16. září 2008, 20:27 Google+

První z nich vyhrál v roce 2004 a 2007 a je tudíž obhájcem titulu. Zatím to ale na obhajobu nevypadá. Mattias Ekström ztrácí na vedoucího Scheidera deset bodů. Odrazí se ke své stíhací jízdě za titulem o víkendu ve Španělsku nebo zde opět potvrdí svoji dominanci Martin Tomczyk?

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ekström - Tomczyk

Ekström - Tomczyk | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Ekström již dříve prohlásil, že dokud bude alespoň teoretická šance, že by mohl titul obhájit, bude bojovat. Po Brands Hatch se nyní DTM přesouvá do Barcelony, kde se právě značce Audi daří velmi solidně, nejen proto jede Ektröm do Španělska s velkou dávkou sebevědomí. Za poslední dva roky, co se tu jezdí tato série, Audi dvakrát ovládlo sobotní kvalifikaci a jednou z toho vytěžilo vítězství. K úspěchu však bude potřeba i štěstí.

“V posledních dvou letech jsme zde byli velmi silným týmem, ale já měl vždy problémy s jezdci Mercedesu a nikdy jsem zde nevybojoval podium. Doufám, že na potřetí už to vyjde. Šance na titul se s vítězstvím zase o něco zvýší, proto se budu soustředit na kvalifikaci, abych mohl hned od začátku bojovat o přední místa,“
říká Mattias Ekström.

Ze dvou kvalifikací ve Španělsku Audi dvakrát vyhrálo. V obou případech si pole position vybojoval Martin Tomczyk, ale jen dva roky zpátky z toho vytěžil vítězství. Teď ho na okruhu Circuit de Catalunya čeká už osmdesátý závod v sérii DTM.

“Dvakrát jsme zde jeli a já dokázal dvakrát získat pole position. Nejen proto mám na tuto trať dobré vzpomínky. Výjimkou je samozřejmě minulý rok, kde jsem po kolizi s Mikou Hakkinenem nedokončil. Myslím, že tato trať sedí jak nám, tak i Mercedesu, určitě nás čekají zajímavé závody,“
dodává Martin Tomczyk.
Vytisknout

Diskuze: Ekström a Tomczyk o Barceloně před Barcelonou

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

Ducati víta nového člena - Haydena

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud