Rast: Výkonnostní krize Audi nás nutí jít do většího rizika

-haj / iMotorSport.cz, 11. srpna 2018, 12:42 Google+

Audi v DTM sezoně 2018 nestíhá, což nutí dle Reného Rasta jezdce ingolstadtské značky podstoupit větší riziko. Mezi značkami je Audi beznadějně poslední a mezi jezdci patří Rastovi devátá příčka - je nejlepším zástupcem čtyř kruhů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Rast získal pro Audi zatím jediné letošní vítězství

Rast získal pro Audi zatím jediné letošní vítězství | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

I tak ale úřadující mistr DTM nehodlá sklopit hlavu a naopak požaduje, aby jezdi Audi podstupovali větší riziko. Jenom tak mohou zajet dobré výsledky. To ale s sebou přináší větší riziko chyb. "V Budapešti jsem zajel kolo, které by mi vloni s přehledem stačilo na pole position s náskokem dvou desetin.

Letos ale přede mnou stálo pět Mercedesů. Je jasné, že člověk jde potom více do rizika, protože musí. Jsme slabší, proto musí všichni jezdci Audi podstoupit určité riziko," popisuje bojovně René Rast. Tento přístup ale může ústit v hodiny tak, jako tomu bylo na Norisringu. Dle Němce se každý jezdec snaží "brzdit později a zatáčku projet rychleji".

Vzdát se ale pilot Audi nehodlá: "I tak se snažím být na každý závodní víkend maximálně motivovaný. Není to tak, že bych si řekl: 'Nemůžeme vyhrát, tak do toho nedám vše'. To by bylo špatně. Vždy se snažím získat maximum dostupného. Je zde pár pozitivních momentů jako Budapešť nebo Hockenheim, kde jsem byl v první řadě."

img-responsive

Audi letos utrpělo výkonnostní propad | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Proč má Audi letos takové problémy neví dle Rasta nikdo: "Z dat je vidět, že ztrácíme na maximální rychlosti." Nová aerodynamika ale není na vině problémů. Je tedy těžší jezdit s letošním vozem ve srovnání s loňským? "Určitě. Ale dá se s ním jezdit podobně jako vloni. Přilnavost je ale nižší, proto dost často v zatáčkách kloužeme."

Vytisknout

Diskuze: Rast: Výkonnostní krize Audi nás nutí jít do většího rizika

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Ogier si auto Mercedesu v Itálii již vyzkoušel

Sébastien Ogier, několikanásobný mistr WRC, pojede závod DTM!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud