Žlutá v Indianapolis: Conway v nemocnici

iM3, 12. května 2009, 21:30 Google+

Přestože ve většině případů mohou být kvalifikace na oválech nudné, druhý kvalifikační den na okruhu Indianapolis toto tvrzení vyvrátil. Na dráze bylo co k vidění, zejména pokud hovoříme o haváriích.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Conway, Mike

Conway, Mike | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Perný den zažil Graham Rahal, který se s opravdovým štěstím vyhnul chybujícímu Johnu Andrettimu. Strýc Marca Andrettiho šel ve třetí zatáčce do smyku, následoval velmi tvrdý náraz. Andretti zůstal nezraněn, ale vůz Richarda Pettyho, o který se stará tým Dreyer & Reinbold Racing, byl zničen.

„Pravděpodobně jsem špatně nastavil vyvážení vozu, zadek monopostu totiž ztratil přilnavost,“ popisoval Andretti. „Už v ranním tréninku jsem zažil pár horkých chvilek, ale vždy jsem vůz zkorigoval. V kvalifikaci se mi to však nepodařilo.“

Když Andretti ztratil kontrolu nad vozem, jel za ním Graham Rahal. Ten duchapřítomně zpomalil a částečným smykem si zkrátil zatáčku po trávě, aby nedošlo ke kolizi. „Z mého pohledu to bylo celkem zajímavé,“ komentoval incident Rahal. „Nemůžete jednoduše dupnout na brzdy, to byste skončili ve zdi. Jeho vůz se roztříštil na několik kousků, které ležely po celé dráze.“

„Zvolil jsem vnější stopu, ale Andrettiho vůz mířil stejným směrem. Zatočil jsem vlevo jak jen to šlo a zabrzdil.“


Dalším zásahem do bezproblémové práce mechaniků Dreyer & Reinbold Racing byla havárie Mike Conwaye. Jeho incident byl ze všech nejvážnější. Conway byl s pohmožděnými plícemi odvezen do nemocnice na pozorování. Naštěstí byl v dnešních odpoledních hodinách propuštěn.
Vytisknout

Diskuze: Žlutá v Indianapolis: Conway v nemocnici

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Matos, Raphael

Matos nejrychlejší ve druhé části kvalifikace

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud