Audi stále neví příčinu požáru Tambayova vozu

iM2, 16. května 2013, 14:35 Google+

Audi se snaží přijít na příčinu požáru vozu Adriena Tambaye při úvodním závodu DTM na Hockenheimringu. Postupem času se stále více skloňují dva důvody - poškozená tepelná izolace nebo část nějakého vozu ve vstupu chlazení RS5 DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tambay, Adrien

Tambay, Adrien | foto: dtm.de - HOCH ZWEI / Juergen Tap

Sdílejte článek

Tak rychle ještě Adrien Tambay nikdy z žádného vozu nepospíchal. Když Francouz před nájezdem na stadion odstavil svoji RS5 DTM, byl už kokpit plný kouře. Podle některých zpráv sice Adrien v kokpitu požár necítil, ale z vozu velmi pospíchal. V Ingolstadtu se snaží příčinu požáru vypátrat. Definitivní příčina požáru zatím odhalena nebyla.

Jisté je zatím jen to, že příčina požáru byla v oblasti výfuku. Server 'Motorsport-total' se optal přímo Dietera Gasse: "Teoreticky jsou dvě možné příčiny," připouští nový šéf Audi pro DTM. Jednou z nich je poškození tepelné izolace, která v postižených částech vozu byla. "Horké výfukové plyny, které vystupují z výfuku, mohly něco zapálit."

Druhou možností je, že nějaký cizí předmět (pravděpodobně ulomený díl jiného vozu) se zaklínil ve vstupu chlazení jeho auta, které se pak výrazně přehřálo: "To jsme začali pozorovat během průjezdu boxovou uličkou po penalizaci a nebo těsně po ní. Do zjištění příčiny vrháme velkou energii."

Vytisknout

Diskuze: Audi stále neví příčinu požáru Tambayova vozu

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Farfus, Augusto

Taktika BMW - Pakt o neútočení a použité pneu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud