Chystá se návrat BMW do DTM?

iM2, 17. srpna 2009, 09:12 Google+

BMW se rozhoduje do které cestovní série vstoupí v roce 2010. Německá automobilka kritizuje WTCC za nestálost pravidel. Boss BMW, Mario Theissen, se vyjádřil k možnému přestupu do DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: dtm.de

Sdílejte článek

„V každém případě se budeme prezentovat v cestovních vozech jak s továrním týmem, tak i se zákaznickými stájemi. Dokážeme si představit i nové projekty, o kterých zatím nechci mluvit,“ říká Theissen.

V DTM by se od sezony 2011 měly změnit pravidla tak, aby byly atraktivnější pro více značek. Gary Paffett dokonce řekl, že by byl potěšen, kdyby BMW do DTM vstoupilo.

„Mít v DTM tři velké německé značky by bylo úžasné. Každý souhlasí s tím, že bychom třetí značku potřebovali. Kdyby se to povedlo, tak by to bylo dobré i pro šampionát,“ říká Gary.

BMW však může zůstat i nadále ve WTCC, protože zde hodně soukromníků používá BMW 320si. „WTCC je jedna ze sérií cestovních vozů. Není žádným tajemstvím, že nejsme spokojeni s vývojem v tomto šampionátu v loňském ani v letošním roce, ale zatím nebylo učiněno žádné rozhodnutí,“ řekl Theissen.
Vytisknout

Diskuze: Chystá se návrat BMW do DTM?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

56

MotoGP vyhrál v Brně italský jezdec Rossi

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud