Pravidla sezony 2010 budou pevně sepsána

iM2, 4. srpna 2009, 14:28 Google+

Pravidla sezony 2010 budou mít již brzy pevnou podobu. To oznámilo DMSB (Deutscher Motor Sport Bund e. V.) společně s výrobci, tedy Audi a Mercedesem-Benz.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Stoddart, Susie

Stoddart, Susie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Nejdůležitějším bodem by mělo být to, že týmu budou do sezony muset nastoupit s mnoha prvky z roku 2009. Odpadnou tak vysoké náklady, které v současné situaci musejí týmy investovat do vývoje jednotlivých komponent. V praxi by to mělo vypadat tak, že velká část dílů by zůstala stejná. Některé části aerodynamiky, zavěšení, motorů a řízení by neměly být již nadále vyvíjeny. Jakýmsi vývojovým stropem by se měl stát 17. srpen.

Po závodu na Nürburgringu by se měly všechny komponenty vozů a vozy samotné odevzdat DMSB. Ta by je měla detailně zdokumentovat, vyfotit, řádně prověřit a na základě těchto podkladů udělat jakýsi základ. „Ohledně nových pravidel na sezonu 2010 již úzce spolupracujeme s Audi i Mercedesem a postupně se blížíme ke konci. Jsem si jistý, že určitá omezení na sezonu 2010 jsou správným krokem. Sport se tak dostane na vyšší úroveň, zároveň tak omezíme vysoké náklady,“ říká Torsten Johne, prezident DMSB.
Vytisknout

Diskuze: Pravidla sezony 2010 budou pevně sepsána

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Hezemans/Kumpen

24h Spa: Vítězí Corvette PK Carsportu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud