Audi si za vyklizením dráhy stojí

Daniel Šupa, 23. září 2007, 19:42 Google+

Šéf Audi Motorsport brání své rozhodnutí, kterým devět kol před koncem závodu odvolal všechny své zbývající jezdce ze závodní dráhy do boxů.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Ullrich - Ekström

Ullrich - Ekström | foto: Audi Sport Press

Sdílejte článek

Wolfgang Ullrich je i s odstupem času přesvědčen o tom, že se jednalo o jediné správné rozhodnutí, a to i přesto, že série DTM utrpěla v očích diváků.

„Motorsport musí být férový a já si nemyslím, že tomu tak dnes bylo. Jsem přesvědčený o tom, že jsme udělali jediné správné rozhodnutí. Věci, které jsme dnes na dráze viděli podle mého nepatří do motorsportu. Po dvou rozhovorech s důležitými lidmi jsem přijal rozhodnutí, že tohle nejsou závody, jakých bychom se měli účastnit."

Jedním z důležitých mužů byl podle autosport.com předseda Audi AG Rupert Stadler.

„Nebylo snadné přijmou takové rozhodnutí, neboť nás stálo body, které by mohly být pro šampionát důležité," dodal Ullrich.

Podle našeho soudu však Audi nemělo svým manifestačním odchodem z dráhy co ztratit. Luhr a Rockenfeller sice zřejmě přišli na své možnosti o velmi slibné bodové zisky, na stranu druhou byli tři nejlepší jezdci Audi v boji o titul již definitivně mimo hru.

Zdá se proto dnešní vyvrcholení španělského závodu jako nejlepší možný způsob, jak upozornit na často nepříliš čisté praktiky jezdců Mercedesu v boji kolo na kolo…

Vytisknout

Diskuze: Audi si za vyklizením dráhy stojí

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Green, Jamie

Další aféra zastihla Mercedes v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud