Bude sezona 2006 pro soukromníky lepší?

Daniel Šupa, 13. prosince 2005, 14:28 Google+

Německý jezdec týmu svého otce, Stefan Mücke, je o tom alespoň přesvědčen. A důvod jeho optimismu? Zmražení vývoje a investic do vozů ze strany pořadatele DTM.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Mücke, Stefan

Mücke, Stefan | foto: www.auto-news.cz | Tomáš Musil

Sdílejte článek

Jediný soukromý tým startovního pole sezony 2005 byl Mücke Motorsport, vedený Petrem Mückem. "Všechno pro nás bylo nové, byl to obtížný rok," říká otec 24letého jezdce.

Přesto odvedl tým ve svém prvním roce poměrně dobrou práci, a to především v samém úvodu sezony, kdy získal Stefan body za sedmé a osmé místo v prvních dvou závodech. Následovaly však umístění mimo Top10 a třikrát závod ani nedokončil. V Turecku pak skončil těsně za body na devátém místě.

"Během sezony se však rozdíl mezi naším vozem a auty specifikace 2005 stále zvětšoval," vysvětluje jezdec. Mücke mladší navíc dodává, že se jemu ani kolegovi Margaritisovi nedařilo především v kvalifikaci, s časy ze závodu naopak panovala v malém týmu spokojenost.

"Osobně jsem přesvědčen, že budeme mít v roce 2006 větší šance, ale je těžké něco předpovídat, protože konkurence v DTM je opravdu silná," předpověděl jezdec a upřesnil svůj cíl pro novou sezonu. "V roce 2006 chci průběžně bodovat."


Foto: Tomáš Musil / Auto News Network

Vytisknout

Diskuze: Bude sezona 2006 pro soukromníky lepší?

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Gardel, Gabriele

Definitivní rozhodnutí: Gardel je šampionem!

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud