Mercedes: Sedm jezdců pěti národností

ar1, 5. února 2005, 14:39 Google+

36letý Mika Hakkinen se v letošní sezoně vrátí za volant závodního vozu, poté, co v roce 2001 opustil svět Formule 1. Zde odjel celkem 162 Grand Prix.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Häkkinen, Mika

Häkkinen, Mika | foto: Mercedes-Benz Motorsport

Sdílejte článek

Během jeho desetileté závodní kariéry e Formuli 1 zvítězil ve 20ti Grand Prix s vozem týmu West McLaren Mercedes, získal 26 Pole position, zajel 25 nejrychlejších kol v závodě a celkem posbíral 420 mistrovských bodů. Po úspěšném testování vozu AMG-Mercedes C-Class v říjnu loňského roku se rozhodl pro návrat a tím i jeho vlastní comeback.

Společně s ním bude v týmu HWA jeho bývalý kolega z F1 Jean Alesi (40 let), Bernd Schneider (40 let) a mladý ambiciózní talent Gary Paffett (23 let) s dalším mladíkem Jamie Greenem (22 let). Paffett je Německým mistrem Formule 3 z roku 2002 a v roce 2003 závodil poprvé v DTM, ale se starší verzí tehdejšího vozu Mercedes-Benz. V tomto roce odjel 8 závodů. Loni přestoupil do továrního HWA týmu, kde dokázal vyhrát 3 závody. Jamie Green na sebe ukázal svým dominantním způsobem, když zde vyhrál sedm závodů s vozem Dallara Mercedes.

Angličan pojede letos s novým Mercedesem připraveným od HWA. Také Persson Motorsport bude mít letos svá želízka v ohni, mají jimi být mladý Bruno Spengler (21 let) a pojede s modelem roku 2004. Druhý jezdec, jenž pojede s modelem roku 2004 bude Stefan Mücke, který ovšem bude mít vůz ze stáje jeho otce, tedy Petera Mückeho. Všechny díly vozu bude ale připravovat Mercedes-Benz Motorsport.

Nový Mercedes-Benz C-CLass byl poprvé otestován na konci ledna v portugalském Estorilu. Auto je již připraveno po nové předpisy, které upravuji podmínky pro aerodynamiku vozu.

Foto: Mercedes-Benz Motorsport
Vytisknout

Diskuze: Mercedes: Sedm jezdců pěti národností

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Testman Sauberu pojede GP2 - anotační foto

Testman Sauberu pojede GP2

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud