Další aféra zastihla Mercedes v DTM

Daniel Šupa, 23. září 2007, 13:56 Google+

BARCELONA – ZÁVOD; Audi na protest proti jednání jezdců Mercedesu odvolalo všechny své zbylé vozy devět kol před cílem a je otázkou, zda vůbec nastoupí k závěrečnému podniku sezony na německém Hockenheimringu.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Green, Jamie

Green, Jamie | foto: dtm.de

Sdílejte článek

Startovní manévr vyšel nejlépe vítězi kvalifikace Tomczykovi, který si hned v prvním kole vyjel menší náskok. Dobrý start měl i jeho týmový kolega Ekström, naopak Paffett ho ulil a komisaři byl potrestán průjezdem boxů. V první zatáčce kolidovali Abt a la Rosa, následoval výlet mimo dráhu a nebezpečný smyk Kristensena i konečná stanice v kačírku pro Susie Stoddart.

V dalších kolech se ustálilo pořadí Tomczyk, Häkkinen, Spengler, Schneider, Green, Margaritis, Ekström, Scheider a di Resta. Fin se rychle dotáhl za vedoucí Audi a v šestém kole na konci cílové rovinky zaútočil. Häkkinen se pokusil Tomczyka vybrzdit, útok však přišel hodně pozdě a Němec už zatáčku zavíral. Došlo k menšímu kontaktu, který znamenal pro vedoucí Audi propad na jedenácté místo a pro jezdce Mercedesu odstoupení ze závodu.

Následovaly duely, které se dají nazvat vyřizováním účtů, neboť šlo vždy o souboje jezdců dvou značek. Tomczykovi bylo předjetí Laudy ze strany Rakušana značně znepříjemněno dalším kontaktem a la Rosa po prohraném souboji s Ekströmem poslal vedoucího jezdce průběžného pořadí do kačírku. Tomczyk sice stále pokračoval na bodované pozici, Ekström musel s technickými problémy závod vzdát. Při průjezdu kolem boxů Mercedesu však zatleskal vedení v čele s Norbertem Haugem. Šéf Mercedesu připustil, že šlo v případě Häkkinena o příliš optimistický útok, nicméně se jednalo o závodní incident. Od “tělesných“ útoků Laudy a la Rosy se distancoval. Emoce však definitivně ovládly závod.

Mezitím odstoupil s technickými problémy Schneider a později i Tomczyk. Dramatický vývoj situace posunul do čela Greena. Spengler byl sice za kontakt s Luhrem potrestán průjezdem boxů, ale když znovu Lauda s Mercedesem pomohl ze závodu i Scheiderovi, došla šéfovi Audi Motorsport Ullrichovi definitivně trpělivost a na protest proti jednání jezdců trojcípé hvězdy odvolal všechny zbylé jezdce čtyř kruhů ze závodu.

Šest kol před koncem závodu odešel ze svého místa na pitwall navštívit svůj protějšek u Mercedesu a veřejně před televizními kamerami odstartoval zřejmě jednu z nejostudnějších afér DTM poslední doby, když zmínil i možnou neúčast Audi ve finálovém závodě sezony a stažení značky ze šampionátu.

Šest vozů Mercedes dokončilo závod v pořadí Green, Spengler, di Resta, Margaritis, Paffett a Lauda.

Vytisknout

Diskuze: Další aféra zastihla Mercedes v DTM

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Engeho šance poškodila FIA

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud