Berger: DTM by možná potřebovalo více závodů mimo Německo

-haj / iMotorSport.cz, 6. září 2017, 17:48 Google+

Šéf DTM, Gerhard Berger, přiznal, že by šampionát mohl expandovat do dalších zemí tak, aby více vyhovoval požadavkům možných nových výrobců.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gerhard Berger, šéf DTM

Gerhard Berger, šéf DTM | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Sdílejte článek

Poslední dobou je vyrojilo hodně negativních zpráv ohledně budoucnosti DTM a to hlavně kvůli ohlášenému odchodu Mercedesu ze série na konci sezony 2018. V sezoně 2019 by tak v sérii potenciálně zůstalo jen Audi a BMW. Berger věří, že rozšíření kalendáře DTM do dalších zemí (aktuálně se jede 5 podniků v Německu a pak po jednom podniku v Holandsku, Maďarsku, Rakousku a v Rusku) by mohlo přilákat další výrobce. 

Od svého novodobého restartu v roce 2000 DTM navštívilo ještě Anglii (Donington Park a Brands Hatch), Itálii (Adria a Mugello), Španělsko (Barcelona a Valencie), Belgii (Spa a Zolder), Francii (Le Mans a Dijon), Portugalsko (Estoril), ČR (Brno) a Turecko (Istanbul). Navíc se jel do šampionátu nezapočítávaný podnik v Šanghaji (2004) a pak se na samém místě jel jeden závod v roce 2010, což bylo naposled, kdy se šampionát dostal mimo Evropu. 

"Jsme také Němci, ale ve stejný čas je třeba vidět, že Německo má velkou duši cestovních vozidel a DTM má speciální fan club. Nejúspěšnější závody, které máme, jsou v Německu, ale udělali jsme Moskvu - zde jsme měli 25 000 lidí. Máme Moskvu, Holandsko, Německo, Maďarsko a Rakousko a v budoucnu možná další jeden nebo dva závody. Pomůže to s dalšími výrobci," řekl v rámci závodního víkendu na Zandvoortu Gerhard Berger.

img-responsive

Jens Marquardt varuje před příliš velkými změnami v kalendáři | foto: dtm.de - HOCH ZWEI

Šéf BMW Motorsport, Jens Marquardt, však upozornil na to, že jakákoliv změna v kalendáři DTM by měla být udělána obezřetně a upozornil na to, že jakékoliv nové teritorium by mělo pro DTM dává smysl po finanční stránce. "Myslím, že mluvíme o prémiovém evropském šampionátu s bází v Německu. Toto je základna DTM a na tom bychom měli pracovat prioritně. Záleží na tom, kdo je zainteresován. Z devíti závodů máme čtyři mimo Německo, tedy skoro půl na půl. Musí to dávat finanční smysl, ale také z pohledu zájmu. Měli bychom jezdit tam, kde to lidé chtějí. Jezdit před prázdnými tribunami nedává smysl," řekl Jens Marquardt, šéf BMW Motorsport. 

A jaký má názor na větší počet závodů mimo Německo šéf Audi Motorsport, Dieter Gass"Je trochu brzy na to něco hodnotit. Ale teoreticky, proč ne?"

Vytisknout

Diskuze: Berger: DTM by možná potřebovalo více závodů mimo Německo

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Wittmann, Marco

FOTO: Ohlédnutí se za závodem na Zandvoortu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud