Robby Gordon by mohl startovat na Indy 500

iM3, 22. února 2010, 17:24 Google+

Všestranný americký závodník, který zahájil svou bohatou kariéru právě v seriálu CART, by se letos mohl zúčastnit slavného závodu Indianapolis 500.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Gordon, Robby

Gordon, Robby | foto: General Motors

Sdílejte článek

Robby Gordon má pro Indianapolis slabost, vlastně pro všechny majoritní závody. V 90. letech patřil mezi špičku startovního pole CART, poté se přesunul do NASCAR, v posledních letech zkouší štěstí v Rally Dakar.

Na Indianapolis debutoval v roce 1993, ani jeden z deseti pokusů neproměnil v kýžené vítězství, nicméně na americkou korunu motosportu nezanevřel a nyní přemýšlí, že by po pěti letech zkusil štěstí znovu.

Jednačtyřicetiletý Gordon má v hlavě myšlenku startu na Indy 500, kterou by rád přivedl ve skutečnost. Gordon by se pravděpodobně dohodl na spolupráci s již existujícím týmem, který by mu poskytl vůz. Právě takhle to při Indy 500 funguje, vysoká sledovanost závodu totiž láká sponzory a sehnat mecenáše na 14 denní proceduru není zásadním problémem. Gordona by mohl sponzorovat energetický nápoj Monster, jenž v roce 2009 pronikl do mnoha motoristických disciplín a Gordona sponzoroval na Rally Dakar.

Vytisknout

Diskuze: Robby Gordon by mohl startovat na Indy 500

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Romancini, Mario

Conquest ožívá, angažoval brazilského pilota

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud