Tony George končí na pozici šéfa IndyCar

iM3, 1. července 2009, 17:45 Google+

Tony George rezignoval na pozici šéfa série IndyCar a okruhu Inidianapolis Motor Speedway. Geroge, jenž IndyCar založil, tak po čtrnácti letech ve vedení série končí a ztrácí zásadní vliv na rodinný podnik Hulman & George.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
George - Kalkhoven

George - Kalkhoven | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Na jeho místo dosedne současný výkonný ředitel Hulman & George W Curtis Brighton. Šéfem Indianapolis se stává nyní už bývalý viceprezident a ekonom okruhu Jeffrey G Belskus. George v rodinné společnosti zůstává, bude se věnovat vedení série, ale jeho vliv na rozhodování značně poklesl. Nyní zaměří pozornost vlastnímu podnikání a týmu Vision Racing.

Nebylo tomu tak dávno, co americká média informovala o vyhazovu Tonyho Georga. Ten však veškeré zprávy dementoval a potvrdil, že nadále zastává nejvyšší funkce. Nicméně pod pokličkou to vřelo. Podle nepodložených zpráv byly sestry Tonyho George nespokojeny s bratrovým vedením Indianapolis a IndyCar. Především jim vadilo velké rozhazování rodinných peněz, které šly na provoz série.

Prezidentka Mari Hulme George taktéž vyvrátila informace o synově odchodu, ovšem zároveň dodala, že restrukturalizace je prioritou společnosti, neboť v současné ekonomické recesi je nutné šetřit na všech frontách. „Požádali jsme Tonyho, aby navrhl efektivnější program vedení firmy a zejména série Indy Racing League,“ řekla jeho matka Hulme George.

„Na základě sjednocení sérií a zkušeností s řízením Indianapolis Motor Speedway (IMS) se rozhodl věnovat svůj veškerý čas vlastnímu týmu Vision Racing a osobnímu podnikání,“
dodala Hulme George

Otěže tak padly na Brigtona a Belskuse. Hulman George svým dlouholetým kolegům věří. U kormidla ISM a IndyCar se pohybují dlouhou dobu a ví, co je třeba.

Velkým impulsem ke změně bylo patrně sloučení IndyCar a Champ Car. Ačkoliv se na první pohled může zdát, že reinkarnace na poli amerických monopostů proběhla hladce, zdání klame. Na sloučení měly obě série pouze pár týdnů, což stálo ohromný balík peněz.
Vytisknout

Diskuze: Tony George končí na pozici šéfa IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Bakkerud: Hodně jsem se toho naučil

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud