Fernandez Racing končí v IndyCar

iM3, 1. listopadu 2006, 16:27 Google+

Velkou ránou pro sérii IndyCar se stalo oznámení konce týmu Fernandez Racing. Tony George, zakladatel série si určitě po deseti letech existence šampionátu představoval zcela jiné starosti.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Sharp, Scott

Sharp, Scott | foto: Delphi Fernández Racing

Sdílejte článek

Šéf týmu a bývalý závodník Adrian Fernandez přišel o Scotta Sharpa a Kosuke Matsuuru, které zlákala konkurence. Fernandez Racing minulý týden propustil 27 zaměstnanců a s finančními problémy se v roce 2007 jen těžko na startu objeví.

Nicméně Tom Anderson, spolumajitel týmu, naději neztrácí: „Stále doufám, že se nám podaří odjet kompletní sezónu 2007, ale nyní to dobře nevypadá. Série náš problém zná, hovořili jsme s jezdci, ale v současné chvíli máme jen vozy a vybavení,“ dokončil.

Kosuke Matsuura, který v týmu strávil tři roky, dospěl k dohodě s Panther Racing kam si nese i loga sponzora Panasonic. Scott Sharp jezdil pro Fernandez Racing dva roky, ale od příští sezóny nahradí v Rahal Letterman Racing Danicu Patrick, která odešla do Andretti Green.

Fernandez Racing také přišel o dva závodní inženýry. Brad Stout a Bill Lafontaine nemohli dostat zaplaceno a proto se usídlili v týmu Dreyer & Reinbold Racing. Nicméně ani nové působiště není zárukou jistoty, protože Dreyer & Reinbold Racing se v letošní sezóně potýkal ve finanční tíži.

Startovní listina pro rok 2007 tedy čítá pouhých 16 vozů! V sérii Champ Car se číslo pohybuje kolem čísla 18. Proč tedy nespojit dva šampionáty, kde bychom měli kolem 30 jezdců, namísto dvou chudých šampionátů? To vše záleží na domluvě tvrdohlavého vedení obou sérií…

Foto: Delphi Fernandez Racing

Vytisknout

Diskuze: Fernandez Racing končí v IndyCar

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Häkkinen, Mika

Lesk a bída expilotů Formule 1 v DTM

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud