Na úvod nejrychlejší Paul Tracy

iM3, 7. května 2009, 07:25 Google+

Tracy sice patří mezi pamětníky a ve startovním poli je nejstarším jezdcem, to ovšem nic nemění na faktu, že stále jde o špičkové pilota, kterému rychlost v žádném případě nechybí. To dokázal nejrychlejším časem při Rookie Orientation Program na Indianapolis, v překladu orientační den pro nováčky.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Paul Tracy se po roce vrátil do série IndyCar, loni startoval na okruhu v Edmontonu, ale stálé angažmá nenašel. Situace se nezměnila ani letos, nicméně alespoň start na Indianapolis 500 se dá považovat za úspěch. Do konce května bude hájit barvy stáje KV Racing.

Když přijížděl do Indianapolis, novinářům v opatrnosti říkal, že neočekává rychlost sebe sama i monopostu. „Předpokládali jsme, že s takovým nastavením a počasím pojedeme kolem 219 mil/h,“ popisoval Tracy. „Ale jeli jsme mnohem rychleji, dokonce rychleji než v loňské kvalifikaci,“ poukazoval Kanaďan na výkon Willa Powera a Oriola Servii

Na druhém místě skončil Scott Sharp, šampión IndyCar z roku 1996, který v sérii závodil do roku 2007. Od té doby se soustředí na American Le Mans Series. S monopostem Panther Racing dosáhl průměrné rychlosti 220 mil za hodinu.

Další nováčci Robert Doornbos, Raphael Matos a Alex Tagliani si též nevedli špatně. Orientačního dne se zúčastnilo celkem devět jezdců, zbytek pole tvořili Mike Conway, Nelson Phillipe, Alex Lloyd a Stanton Barrett.
Vytisknout

Diskuze: Na úvod nejrychlejší Paul Tracy

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Enge, Tomáš

Květen: svátek motorsportu

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud