Paul Tracy zariskoval a je třináctý

iM3, 12. května 2009, 21:34 Google+

Paul Tracy patřil v úvodních dnech mezi ty rychlejší závodníky, ale souboj o prvních jedenáct míst na startu se mu nepovedl. Teprve ve druhé části, kdy se rozhodovalo o další jedenáct, zatlačil na pilu, respektive riskoval všechno.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Tracy, Paul

Tracy, Paul | foto: IndyCar Media

Sdílejte článek

Šampión Champ Car z roku 2003 zajel čas, který stačil na 13. místo na startu. Ačkoliv byla velmi malá šance, že by skončil až mezi poslední jedenáctko,u kde se bojuje o samotný start v závodě, nechtěl Tracy nic ponechat náhodě.

„S jízdou nejsme jako tým spokojeni,“
uvedl zpočátku Tracy. „V trénincích jsme průměrnou rychlost vytáhli na 223.3 mil za hodinu a nyní jen na 222.7.“

„Rozdal jsem rozhovory a vrátil se k týmu. Všichni seděli se zamračenými obličeji. Řekl jsem: 'To nebylo moc dobré' a oni mi odpověděli 'Chceš to zkusit ještě jednou? ' 'Pokud chcete…'“

Tracy tak dostal povolení od Jimmyho Vassera a Kevina Kalkhovena. Všichni totiž věděli, že pokud se mu následující pokus nezdaří, spadne automaticky do poslední jedenáctky.

KV Racing měl k dispozici ještě jednu kvalifikační sadu pneumatik a tak to Tracy zkusil, nakonec z toho bylo 13. místo na startu.

Vzhledem k značně omezenému rozpočtu jde o dobrý výkon. Tracy si totiž nemůže vyjet na dráhu kdykoliv se mu zachce. „Když vidíte, jak všichni ostatní pilně testují před kvalifikací a vy jenom sedíte a pozorujete, je to trochu frustrující.“
Vytisknout

Diskuze: Paul Tracy zariskoval a je třináctý

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Conway, Mike

Žlutá v Indianapolis: Conway v nemocnici

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud