Firestone připravuje novou směs

iM3, 28. února 2007, 14:42 Google+

Dlouhodobý dodavatel pneumatik série IndyCar měnil vedení reklamní agentury s čímž přichází nová éra závodních pneumatik.

Počet komentářů:  0 komentářů Napište svůj názor
Enge, Tomáš

Enge, Tomáš | foto: Panther Racing

Sdílejte článek

Pneumatikáři se v tomto roce hodně zapotí. Ještě letos totiž chtějí vyrobit nově konstruované pneumatiky s jinou směsí. Podle předběžného plánu by to měli stihnout alespoň do druhé poloviny sezóny.

V roce 2006 neměly týmy k dispozici příliš dobré pneumatiky jenž se „chlubily“ minimální přilnavostí. To se projevilo například v závodě Indianapolis 500 kde se hned tři stáje (Penske, Ganassi, Andretti Green) potýkaly s tímto problémem. Řešení se hledalo pouze ve větším nastavení přítlaku. Letošním rokem by se ztracená přilnavost měla navrátit.

Ředitel společnosti Firestone Al Speyer, který se zároveň stará o dodávku pneumatik Bridgestone pro sérii ChampCar, nechal na nedávné testování IRL v Homesteadu tyto nové pneumatiky dovézt. „V podstatě byly stejné konstrukce, jako loni. Nicméně s novou směsí vylepšující přilnavost,“ řekl Speyer.

„Nejdůležitější je, že máme nové pneumatiky pro Indy 500. Pneumatika je vlastně stejného stavění jako v letech 2003 – 2005, ale pro Indy máme v levé a pravé zcela novou směs.“

foto: Panther Racing
Vytisknout

Diskuze: Firestone připravuje novou směs

Přidejte svůj názor

Počet komentářů: 0, Buďte první Vložte komentář

Související články

Další články

Aktuálně

reklama

Doporučujeme

Andretti, Marco

Marco Andretti zůstává v IRL, zatím...

Čtěte dále

Fotogalerie

reklama

Zprávy odjinud